Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgian lähes täysin pysäyttänyt Lukas Hradecky: ”Helvetti – se oli meikäläisen maali”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Lukas Hradecky pelasi hyvän ottelun Belgiaa vastaan, mutta otti tasoitusmaalin omaan piikkiinsä.
Lukas Hradecky pelasi hyvän ottelun Belgiaa vastaan, mutta otti tasoitusmaalin omaan piikkiinsä. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen jalkapallomaajoukkueen aina yhtä humoristinen maalivahti Lukas Hradecky aloitti Belgia-tasapelin jälkeen haastattelunsa suomalaislehdistön kanssa tokaisemalla vain ”helvetti”. Se tiivisti maalivahdin tunnot jättimäisen yllätystuloksen ja Belgian harmittavan tasoitusmaalin.

”Meidän oloa ei tehty helpoksi, mutta emme tehneet myöskään Belgian oloa helpoksi. Kovan ja kurinalaisen puolustuspelin avulla yritimme tehdä olon vaikeaksi Belgialle. Harmittava maali lopussa, se oli meikäläisen maali”, Hradecky sanoi.

Sittemmin maali on ehditty esimerkiksi ruotsalaisessa Expressen-lehdessä tuomita paitsiomaaliksi, ja siltä se kyllä näytti, kun Romelu Lukaku pääsi maalin edestä sysäämään rinnallaan pallon maaliin. Miksi Hradecky sitten moitti itseään maalista?

”Se olisi pitänyt vain yrittää vipata yläriman yli tai pois maalilta. Lukaku maalinälkäisenä kaverina oli siellä oikeassa paikassa. Harmittavasti ei ollut meidän äijiä siinä”, Hradecky sanoi.

”En tiedä, mitä siinä tapahtui, mutta kyllä se vähän aikaa roikkui ilmassa. Harmittavasti tuli lopussa tuollainen. Olemme menneet tosi paljon eteenpäin. Pallonhallintaa on näitä isoja maita vastaan vaikea pitää. Se oli Gijonin ihmeen tapainen maali, ja ehkä se on meidän hyökkäyspelin salaisuus”, Hradecky kertoi.

Voiko tämän ottelun mielestäsi nimetä Brysselin ihmeeksi?

”Jos tämä olisi ollut karsintamatsi, niin ehkä sitten. Ehkä se Espanjan ihme oli kuitenkin vielä vähän isompi”, Hradecky sanoi.

Miten oikein näit valkoisen puolustusmuurin ja mustien paitojen takaa kaikki laukaukset?

”Kyykkäilin aika hyvin, ja tässä tuli ehkä tehtyä punttitreenikin samalla. Siellä pitää väännellä, ja jostain sitten näkee laukauksen – joskus liian myöhään, joskus liian ajoissa. Tänään onneksi näin kaikki”, Hradecky sanoi.

Hradeckyn mielestä Suomen pitää ruveta voittamaan ”näitäkin pelejä”, jos joukkue haluaa kisoihin.

”Objektiivisesti katsottuna se oli toki tasapeli maailman kakkosta vastaan vieraskentällä, ja iso kiitos hyvästä tappelusta joukkueelle. Voitto oli hemmetin lähellä tänään”, Hradecky kertoi.

Kottilat: Belgia ja Italia ovat vain testi Suomen puolustukselle
Kottilat: Belgia ja Italia ovat vain testi Suomen puolustukselle
HSTV:n Kottilat-ohjelmassa veljesten Mikan ja Santun suurennuslasin alla ovat nyt Suomen maajoukkueen ottelut Belgiaa ja Italiaa vastaan. Veljekset puivat ottelun lähtökohtia ja esittelevät myös omat valintansa avauskokoonpanoiksi ja sopiviksi pelisysteemeiksi.
Huuhkaja-puolustaja Jere Uronen lähtee tekemään Brysselin ihmettä
Huuhkaja-puolustaja Jere Uronen lähtee tekemään Brysselin ihmettä
Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa keskiviikkona maailman toiseksi parhaaksi joukkueeksi sijoitetun Belgian, joka vielä kevättalvella oli maailman ykkönen. Suomen laitapuolustajan Jere Urosen mukaan Suomi ei juuri kovempaa vastustajaa voisi kohdata juuri nyt. ”Taktiikan avulla voimme lähteä voittamaan”, Uronen sanoi pelin alla Belgiassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!