Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Ilosen puttikipinä roihahti ”kotikisassa” Ruotsissa: ”Täällä on nasta olla, vaikka oma peli olisi kuinka käyrällä”

Tutulla voittokentällä lahtelaisen peli oli parasta pitkään aikaan

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen / HS
Mikko Ilonen pelasi parhaan kierroksensa vähään aikaan.
Mikko Ilonen pelasi parhaan kierroksensa vähään aikaan. Kuva: Jussi-Pekka Reponen / HS
Kolme pointtia

Konkari yrittää neljättä voittoa 20 vuotta ensimmäisen jälkeen

1 Alun perin nimellä Scandinavian Masters tunnettu Euroopan-kiertueen Ruotsin-osakilpailu on pelattu vuodesta 1991 lähtien. Nyt on vuorossa 26. kerta, ja Bro Hof Slott on kenttänä viidennen kerran.

Mikko Ilonen on yksi viidestä pelaajasta, jotka ovat voittaneet kilpailun vähintään kahdesti.

2 Englannin Lee Westwood on voittanut kisan kolme kertaa (1996, 2000 ja 2012) ja yrittää nyt 43-vuotiaana neljättä voittoa, 20 vuotta ensimmäisen jälkeen. Yritys alkoi hyvin tuloksella –4.

3 Kisan toinen suomalainen, Roope Kakko, oli avauskierroksella vaikeuksissa. Espoolainen aloitti kisan tuplabogilla. Sen jälkeen bogeja kertyi kolme ja birdie-reikiä vain yksi. Kakko päätyi tulokseen 76 (+4). Päästäkseen viikonlopun kierroksille Kakon pitää pelata perjantaina reilusti alle parin.

Upplands-Bro. Paluu kotoisalta tuntuvaan ja menestystä tuoneeseen ympäristöön näkyi parin epäonnistuneen viikon jälkeen heti Mikko Ilosen pelissä, kun golfin Euroopan-kiertueen kilpailu Nordea Masters alkoi torstaina Tukholman kupeessa.

Kuudella edellisellä kilpailukierroksellaan Ilonen ei ollut pystynyt alittamaan kentän par-lukemaa, mutta nyt tahti muuttui.

Ilonen pelasi Bro Hof Slott -kentän 68 lyönnillä (neljä alle par-luvun) ja on lyönnin päästä kärjestä, jota jakaa puoli tusinaa pelaajaa.

”Tämä oli yksi parhaista starteistani tässä kilpailussa ja paras kierros vähään aikaan, kun katsoo kokonaisuutta Se lähti heti alussa oikeille raiteille”, Ilonen myhäili 30 asteen helteessä tapahtuneen urakoinnin jälkeen.

Ilosen tuloskortissa oli kuusi birdieä ja kaksi bogia.

Saavuttuaan alkuviikolla Tukholmaan Ilonen tunsi fyysisestä väsymyksestä huolimatta heti olonsa kotoisemmaksi kuin missään muussa työympäristössään golfin Euroopan-kiertueella (ET).

Siihen on syynsä. Ilonen palasi myös kentälle, jolla hän on menestynyt paremmin kuin millään toisella areenalla.

Kun Nordea Masters edellisen kerran pelattiin vuonna 2013 Ruotsin arvostetuimpiin kenttiin kuuluvalla Bro Hof Slottilla, Ilonen otti voiton. Vuotta aiemmin hän sijoittui kolmanneksi.

Uransa viidestä ET-voitosta Ilonen on saavuttanut kaksi Tukholman seudulla. Vuonna 2007 hän tuuletti voittoa Arlandastadin kentällä.

”Kyllä tämä on tavallaan kotikisa. Menestyksen lisäksi yleinen viihtyvyys vaikuttaa. Täällä on nasta olla, vaikka oma peli olisi kuinka käyrällä. Kun ympäristö on kondiksessa, se on puoli voittoa”, Ilonen sanoi.

Uran parhaisiin kuuluvan alkukauden jälkeen Ilosen peli on takkuillut. Kaksi edellistä kiertueen kisaa Irlannissa ja Englannissa sujuivat alavireisesti, eikä jatkopaikka ollut lähelläkään. Samaan sarjaan meni US Openin karsinta maanantaina.

”Täältä odotan saavani pikkuhiljaa käännettyä venettä. Haluan rakentaa uuden aallon kesä–heinäkuun taitteeseen.”

Ilosen mielestä huono puttaaminen on viime aikoina luonut painetta pitkään peliin.

”Olen mennyt vähän perse edellä puuhun. Huono puttaaminen vaikuttaa koko peliin. Puttaaminen on tuntunut vähän huteralta. Se on liittynyt alkuasentoon.”

Vaikka tulosta ei tullut, US Openin karsinnassa hän kuitenkin havaitsi puttaamisessa pientä kipinää.

Torstaina oli näkyvissä vielä parempaa. Nyt alkuasentokin tuntui toimivan.

”Oli tosi hauska pelata. Nyt oli varsinkin loppupätkässä sellaisia putteja, ettei tarvinnut kuin panna pallo liikkeelle.”

Kisan toinen suomalainen, Roope Kakko, oli avauskierroksella vaikeuksissa.

Espoolainen aloitti kisan tuplabogilla. Sen jälkeen bogeja kertyi kolme ja birdie-reikiä vain yksi. Kakko päätyi tulokseen 76 (+4). ’

Päästäkseen viikonlopun kierroksille Kakon pitää pelata perjantaina reilusti alle parin

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?