Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori Thiem, 22, joutuu Djokovicin lyöntimyllyyn

Urheilu
 
BENOIT TESSIER / Reuters
Itävallan Dominic Thiem kesti hyvin pitkät pallorallit ja eteni välieriin Ranskan avoimissa.
Itävallan Dominic Thiem kesti hyvin pitkät pallorallit ja eteni välieriin Ranskan avoimissa. Kuva: BENOIT TESSIER / Reuters

Itävallan nuori Dominic Thiem, 22, saa tilaisuuden haastaa maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin tenniksen Ranskan mestaruusturnauksen välierissä.

Thiem selviytyi neljässä erässä Belgian David Goffinista. Djokovic ei paljon nikotellut, kun hän paukutti Tšekin Tomas Berdychin ulos turnauksesta 6–3, 7–5, 6–3.

Goffin, 25, oli jopa lievä suosikki, mutta Thiem vei 4–6, 7–6, 6–4, 6–1. Goffin johti toista erää ja oli kiinni ottelussa, mutta kaunista yhden käden rystyä lyödä Thiem kesti paremmin pitkät pallorallit.

”Ensimmäiset kaksi erää olivat näissä oloissa erittäin hyvää tennistä meiltä molemmilta”, Thiem sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. ”Olen todella onnellinen.”

Pariisissa pysyi sade lähes kurissa, mutta lämpötila jaksoi kivuta vain muutaman asteen päälle kymmenen. Olot olivat erittäin raskaat.

Kovin moni tennistä seuraava ei olisi veikannut Thiemiä välieriin, eikä hän itsekään uskonut niin käyvän. Koskaan ennen Thiem ei ollut edennyt grand slam -turnauksessa neljättä kierrosta pitemmälle. US Openissa kaksi vuotta sitten hän voitti kolme ottelua.

Myös Goffinille puolivälieräpaikka grand slamissa oli ensimmäinen.

Djokovic on jättimäinen suosikki kohdatessaan Thiemin.

Miesten ammattilaistenniksessä eletään mielenkiintoisia hetkiä, kun yksikään 1990-luvulla syntynyt pelaaja ei ole voittanut grand slam -turnausta. Vanhimmat 90-lukulaiset alkavat olla 26-vuotiaita. Tilaa huipulta ei vain tahdo löytyä.

Nykyiset huippupelaajat ovat lyöneet Djokovicin, Rafael Nadalin, Roger Federerin ja Andy Murrayn johdolla niin vahvan tulpan grand slam -portille, etteivät nuoret ole pystyneet puhkaisemaan sitä.

Jos joku luulee, ettei nuoria ole tulossa, erehtyy. ATP-listan sadan parhaan joukkoon mahtuu peräti 30 pelaajaa, jotka ovat syntyneet 1990-luvulla. Silti potentiaalisia Djokovicin syrjäyttäjiä ei näy edes horisontissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?