Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Golden Staten vaihtomiehet kaatoivat Clevelandin NBA:n ensimmäisessä loppuottelussa

Golden State Warriors voitti NBA:n ensimmäisessä loppuottelussa Cleveland Cavaliersin luvuin 104–89.

Urheilu
 

Washington. Golden State Warriors on enää kolmen voiton päässä historiasta.

Kaikkien aikojen parhaan runkosarjakauden pelannut oaklandilaisjoukkue voitti NBA:n ensimmäisessä loppuottelussa Cleveland Cavaliersin yllättävän helposti luvuin 104–89.

Jos Golden State voittaa toisen peräkkäisen mestaruutensa, se nousee haastamaan kauden 1995–1996 Chicago Bullsin kaikkien aikojen parhaana koripallojoukkueena.

Clevelandin puolustus oli Golden Statelle pehmeä vastus edellisen kierroksen Oklahoma Thunderin peikkometsään verrattuna.

Cleveland keskittyi niin täydellisesti tarkkakätisten Stephen Curryn ja Klay Thompsonin puolustamiseen, että antoi muiden pelaajien leikkailla vapaasti korin alle helppoja pisteitä nostelemaan.

Curry ja Thompson pelasivatkin pudotuspelien toistaiseksi huonoimman pelinsä, mutta se ei tahtia haitannut. Golden Staten voima löytyi joukkueesta, kuten joukkueen tunnuslausekin lupaa.

Shaun Livingston ja Leandro Barbosa eivät yleensä löydy Golden Staten koritilaston kärjestä, mutta tällä kertaa penkkimiehet ratkaisivat voiton mestaruuden puolustajille. Livingston johti joukko 20 pisteellä, mutta peräti seitsemän soturia kirjasi vähintään 10 pistettä.

Pistevertailussa Golden Staten vaihtomiehet voittivat Clevelandin penkin peräti 45–10.

Cleveland yritti jääräpäisesti eristää LeBron Jamesin pelaamaan yksi yhtä vastaan. Väkivahva Andre Iguala otti kuitenkin Jamesin yhtä lämpimään syleilyyn kuin viime vuoden finaaleissa. James tuntui kentällä välillä lähes alistuneen oloiselta.

Etukäteen Clevelandin valmentaja Tyronn Lue korosti pelisuunnitelmassa pysymisen tärkeyttä. Jos suunnitelma oli se, mikä ensimmäisessä pelissä nähtiin, siinä ei kannata pysyä.

Lue nousi päävalmentajaksi vasta tammikuussa. Ainakaan ensimmäisen pelin perusteella hänestä ei ole taktiikkakuvioiden piirtäjänä vastusta Golden Staten Steve Kerrille.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Suomen aikaan kello kuusi maanantaiaamuna. Sarjaan voittoon tarvitaan neljä voittoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!