Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NBA uhkaa siirtää tähdistöottelun tukeakseen seksuaali­vähemmistöjen oikeuksia

Koripallosarjan toimitusjohtaja korosti syrjinnän vastustamisen merkitystä.

Urheilu
 
Cary Edmondson
Cleveland Cavaliersin Kyrie Irving ja Golden State Warriorsin Draymond Green kaatuivat NBA:n ensimmäisessä finaaliottelussa torstaina.
Cleveland Cavaliersin Kyrie Irving ja Golden State Warriorsin Draymond Green kaatuivat NBA:n ensimmäisessä finaaliottelussa torstaina. Kuva: Cary Edmondson

Pohjois-Amerikassa pelattavan koripallosarja NBA:n ensi vuoden tähdistöottelu saatetaan siirtää Pohjois-Carolinan Charlottesta toiseen osavaltioon. Syynä on NBA:n halu tukea seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Pohjois-Carolinan osavaltio laajensi toukokuussa homoavioliittoja koskevaa kieltoaan. Uuden tarkennetun lakimääritelmän mukaan vain miehen ja naisen välinen avioliitto on virallisesti tunnustettu parisuhteen muoto. Määritelmä lisättiin samalla osavaltion perustuslakiin.

Lakiesitystä kannatti 61 prosenttia osavaltion asukkaista.

”Etsimme vaihtoehtoja pelipaikaksi. Moninaisuus ja syrjinnän vastustaminen ovat tämän sarjan perusperiaatteita. Siellä missä All-Stars-ottelu pelataan, on syytä kunnioittaa näitä arvoja”, sanoi NBA:n toimitusjohtaja Adam Silver torstaina uutistoimisto AFP:lle.

NBA on eräs Yhdysvaltojen seuratuimmista urheilusarjoista, ja tähdistöottelu on vuoden suurimpia urheilutapahtumia. Silver ennakoi tähdistöottelun siirtämisen olevan Charlottelle merkittävä taloudellinen takaisku.

”Haluamme liigana varmistaa, että LGBT-yhteisö tuntee olonsa turvalliseksi Pohjois-Carolinassa. Jos pystymme tekemään osavaltion kanssa riittävästi yhteistyötä asian puolesta, tähdistöottelu voidaan pelata Charlottessa”, Silver sanoi.

Parhaillaan pelattavassa NBA:n loppuottelusarjassa kohtaavat Cleveland Cavaliers ja mestaruutta puolustava Golden State Warriors.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!