Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blatterin ja kahden muun Fifa-johtajan epäillään nostaneen 71 miljoonaa euroa ylimääräisiä palkkioita

Urheilu
 
DENIS BALIBOUSE / reuters
Sepp Blatterin epäillään nostaneen miljoonien palkkiot.
Sepp Blatterin epäillään nostaneen miljoonien palkkiot. Kuva: DENIS BALIBOUSE / reuters

Entistä kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajaa Sepp Blatteria ja kahta muuta entistä Fifa-johtajaa epäillään suurien ylimääräisten palkkioiden nostamisesta, uutistoimisto AFP kertoo.

Blatterin lisäksi epäilyt kohdistuvat entiseen Fifan pääsihteeriin Jerome Valckeen ja apulaispääsihteeriin Markus Kattneriin. Fifan mukaan kolmikolla oli yhteinen tarkoitus ”rikastuttaa itseään” 71 miljoonalla eurolla viiden vuoden aikana palkankorotuksilla ja MM-bonuksilla. Fifa on kertonut asiasta sekä Yhdysvaltain että Sveitsin viranomaisille.

Sveitsin viranomaiset ilmoittivat perjantai-iltana, että he selvittävät, millaiset sopimukset kolmikolla oli Fifan kanssa.

Blatterin asianajaja Richard Cullen totesi perjantai-iltana, että palkkiot olivat asiallisia ja reiluja.

”Ne olivat linjassa maailman ammattiurheiluliigojen palkkioiden kanssa”, Cullen totesi AFP:lle.

Blatter on tällä hetkellä kuudeksi vuodeksi erotettu kaikesta jalkapallotoiminnasta. Tuomio tuli sen jälkeen kun paljastui, että Blatter oli maksanut entiselle Uefan puheenjohtajalle ja Fifan varapuheenjohtajalle Michel Platinille 1,8 miljoonan euron palkkion. Valcke ja Kattner saivat potkut MM-kisojen lippuskandaalin ja siitä saatujen palkkioiden jälkeen.

Fifan päämaja Zürichissä oli myös jälleen torstaina tutkinnan kohteena, sveitsiläisviranomaiset vahvistivat uutistoimisto Reutersille. Viranomaiset takavarikoivat dokumentteja ja elektronista dataa.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptiota tutkivat sveitsiläisviranomaiset ovat jo aiemmin löytäneet epäilyttäviä rahasiirtoja. Sveitsin syyttäjäviranomaisen mukaan Venäjän ja Qatarin MM-turnausten myöntämiseen liittyviä epäilyttäviä rahasiirtoja on löytynyt yli sata.

Uutistoimisto AFP:lle Fifa kertoi, että tutkinta kohdistui erityisesti irtisanotun apulaispääsihteeri Markus Kattnerin hallinnassa olleeseen aineistoon. Sveitsin syyttäjäviranomaisten mukaan Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino ei ollut tutkinnan kohteena.

RUBEN SPRICH / reuters
Fifan päämaja oli torstaina ratsian kohteena.
Fifan päämaja oli torstaina ratsian kohteena.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?