Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Ilonen onnistui vaikka joutui mailojen väliin: ”Olen suunnilleen siellä missä pitääkin”

Lahtelainen seurasi läheltä Euroopan nousevan kyvyn loistavaa pelaamista

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen / HS
Mikko Ilonen otti hyödyn irti saamastaan huomiosta ja yleisön tuesta.
Mikko Ilonen otti hyödyn irti saamastaan huomiosta ja yleisön tuesta. Kuva: Jussi-Pekka Reponen / HS

Upplands-Bro. Mikko Ilonen piti itsensä jämerästi mukana voittokamppailussa golfin Euroopan-kiertueen kilpailussa Ruotsissa.

Perjantain toisella kierroksella Ilonen pelasi tuloksen 70 ja päätyi yhteistilanteeseen kuusi alle parin (68+70).

”Oli hyvä tulos. Nyt olen suunnilleen siellä missä pitääkin. Ero kärkeen ei ole liian suuri. Avauspuoliskolla tein paremmin tulosta, mutta takaysillä löin paremmin. Siellä jouduin kuitenkin mailojen väliin ja lähestymiset piti lyödä vähän puolustavasti”, Ilonen totesi Bro Hofin kentällä.

Mailojen välissä oleminen tarkoittaa sitä, että lähestymislyönnissä matka lipulle ei ole sopiva millekään mailalle täydellä lyönnillä.

Esimerkiksi jos etäisyys on vaikka 145 metriä, toisella mailalla täysi lyönti kantaa 140 ja toisella 150 metriä.

”Vaikka avaukset olivat hyviä lyöntejä, ne eivät vain osuneet sellaisiin paikkoihin, joista olisi jäänyt oikeita matkoja ja olisi pystynyt lyömään täyden lyönnin. Se menee silloin vähän sellaiseksi ohjailuksi”, Ilonen sanoi ja ynnäili näin käyneen jopa 4–5 viimeisellä reiällä.

Miten ammattipelaaja ratkaisee mailojen välissä olemisen?

”Yleensä se tapahtuu niin, että pelataan vähän varmemman puolelle. Jos pelaa vähän ylimailaa, pitää vetää sen verran iisisti, että pelaa niitä vähän livavammille alueille. Yleensä kovat lyönnit ovat tarkempia.”

Ilosella mailojen väliset etäisyydet ovat vähän yli kymmenen metriä.

”Mutta sitähän saa venytettyä aika paljon, siellä on haitaria olemassa. Sitä pitää vain uskaltaa käyttää.”

Kuten ennenkin, Ilonen on viihtynyt Bro Hofin kentällä ja myös kisan ilmapiirissä, jossa on hän saa kisan kaksinkertaisena voittajana normaalia enemmän huomiota.

Hän osaa ottaa hyödyn irti myös tavanomaista useampien suomalaiskatsojien tuesta. Kuten aina Ruotsin kisoissa, yleisön joukossa ovat myös hänen vanhempansa ja maassa asuva veli lapsineen.

”Tavallaan tarvitsen vähän huomiota ja tietynlaista hermostuneisuutta, että saan itsestäni kaiken irti. Se saa minut keskittymään vähän paremmin. Olen ollut nyt pelissä sisällä paljon paremmin. Miten olen kentällä, miten tulen lyönteihin ja mitä olen jälkikäteen ajatellut.”

”Se tulee sellaisesta pienestä spotlightista, joka on tuohon laitettu. Siellä on yleisöä ja kameraa. Ja kun on joskus menestynyt tässä kisassa, silloin kannattaa pelata hyvin”, Ilonen naurahti.

Kilpailun johtoon jyräsi Ilosen kanssa samassa kolmikossa pelannut Englannin Matthew Fitzpatrick, joka on Euroopan-kiertueen nousevia kykyjä.

Maailmanlistalla sijalla 45 oleva Fitzpatrick teki seitsemällä birdiellä tuloksen 65 ja johtaa kisaa yhteistuloksella –11.

”Hän pelasi kyllä komeasti eikä paljon virheitä tehnyt. Hänellä oli muutama huono pitkä putti, mutta hän sai siivottua ne muutaman metrin par-puteilla. Hänellä pystyi momentum mukana.”

Ilonen ei ollut aiemmin pelannut Fitzpatrickin kanssa, joka viime kaudella otti ensimmäisen voittonsa Euroopan-kiertueella.

”Mukava poika ja hyvä pelaaja. Olen kuullut kyllä hänestä paljon ja nähnyt treeneissä.”

Paahtavasta alkukesän helteestä huolimatta Ilonen pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta lämpöä imevissä mustissa housuissa. Siihen oli käytännöllinen syy.

”Nämä oli paljon helpommat ottaa kuin alkaa viideltä aamulla silittää housuja. Näissä ei näy rypyt. Tämä oli suunniteltu illalla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?