Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattinyrkkeilijä Juho Tolppola ei saanut keskeytettyä kilpailukieltoaan

Urheilu
 
Juha Metso
Juho Tolppola (oik.) otteli keväällä 2015 Unkarin Szabolcs Szaboa vastaan.
Juho Tolppola (oik.) otteli keväällä 2015 Unkarin Szabolcs Szaboa vastaan. Kuva: Juha Metso

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi ammattinyrkkeilijä Juho Tolppolan turvaamistoimihakemuksen. 34-vuotias Tolppola yritti keskeyttää kilpailukieltonsa mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Tolppola antoi keväällä 2015 positiivisen dopingnäytteen, jonka jälkeen Suomen ammattinyrkkeilyliitto määräsi kahden vuoden kilpailukiellon. Tolppolan mielestä kielto on perusteeton, koska b-näyte ei ollut sääntöjen mukaisella tavalla sinetöity. Tolppola on muutenkin kiistänyt dopingin käytön.

Käräjäoikeuden mukaan väitteet b-näytteen mahdollisesta manipuloinnista eivät riittävästi osoita, että Tolppolalla olisi oikeus saada kilpailukielto kumotuksi.

Tolppola vetosi myös siihen, että hän ei voi nyt harjoittaa ammattiaan. Käräjäoikeus totesi, että Tolppolalla on mahdollisuus otella muissa kuin Suomen ammattinyrkkeilyliiton tai Euroopan ammattinyrkkeilyliiton alaisissa otteluissa.

Tolppola on aiemmin yrittänyt viedä kilpailukieltoa urheilun oikeusturvalautakunnan käsittelyyn, mutta ammattinyrkkeilyliitto ei suostunut tähän pyyntöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!