Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muguruza saa mitata taas Williamsin taidot

Urheilu
 
JACKY NAEGELEN Reuters
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza Kuva: JACKY NAEGELEN Reuters

Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelissä kohtaavat nuoruus ja kokemus, lajin tulevaisuus ja kirkkain tähti.

Amerikkalainen Serena Williams, 34, peittosi Pariisin koleudessa pienien alkuhankaluuksien jälkeen hollantilaisen yllättäjän Kiki Bertensin 7–6, 6–4.

Ottelu oli kaikkea muuta kuin tenniksen loistetta. Williams pelasi ailahtelevasti ja alle tasonsa. Bertens kärsi jonkin verran pohjevammastaan ja jätti paljon juoksematta Williamsin pysäytyspalloihin.

”Ensimmäinen erä oli kaikkea muuta kuin helppo, mutta hän pelasi hyvin”, Williams sanoi kenttähaastattelussa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Espanjalainen Garbine Muguruza, 22, pudotti omassa välierässään Australian kovaa lyövän Samantha Stosurin tunnissa ja 16 minuutissa 6–2, 6–4.

Muguruza on mielenkiintoinen haastaja Williamsille. He kohtasivat viime kesänä Wimbledonin finaalissa, mutta silloin espanjalainen maailmankansalainen oli vielä liian kokematon nostaakseen voittolautasen.

Garbine Muguruza syntyi Caracasissa Venezuelassa, ja hän asuu Genevessä Sveitsissä. Hänen äitinsä on venezuelalainen ja isänsä espanjalainen.

Roland Garrosin massalla voi olla toisin. Williams pelaa kovavauhtista voimatennistä, mutta se sopii hyvin myös Muguruzalle, joka syöttää terävästi ja saa palloihin vauhtia.

Muguruzan huolestuttavin hetki Stosuria vastaan osui toisen erän loppuun. Espanjalainen syötti otteluvoitosta johtaessaan 5–2. Hän hävisi syöttönsä saamatta pistettäkään. Sen jälkeen Stosur kavensi vielä 5–4:ään.

Jos Williamsille antaa ratkaisupaikoissa tällaisia tilaisuuksia, niitä ei yleensä saa anteeksi.

Williamsilla on pitkältä uraltaan 21 grand slam -turnausvoittoa, yksi vähemmän kuin saksalaisella Steffi Grafilla.

Pariisin massakentät ovat olleet Williamsille vaikeimmat valloittaa, vaikka sekin on onnistunut. Roland Garrosilla Williams on juhlinut kolmesti. Australiassa, Wimbledonissa ja US Openissa titteleitä on kuusi kussakin.

Naisten kaksinpelin loppuotteluun antaa oman pienen säväyksensä se, että Muguruza kuului nuorempana Williamsin ihailijoihin.

Ranskan avoimissa espanjalainen on jo pystynyt voittamaan suosikkinsa, ja lauantaina temppu voi onnistua uudestaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!