Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Patrik Laineelle sattuu ja tapahtuu NHL:n testaustilaisuudessa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Ville Honkonen
Patrik Laine (vas.) ja Jesse Puljujärvi kohtasivat edellisen kerran Liigan välierissä.
Patrik Laine (vas.) ja Jesse Puljujärvi kohtasivat edellisen kerran Liigan välierissä. Kuva: Ville Honkonen

Suomen jääkiekon suurlupaukset Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi ovat viettäneet vilkkaan loppuviikon Buffalossa, jossa NHL järjestää haastattelu- ja testaustilaisuuden parhaille kesällä varattavissa oleville pelaajille.

Suomalaisista suurimman mielenkiinnon kohteena on ollut Laine. Hän pääsi jääkiekkouutisiin Pohjois-Amerikassa paitsi lausunnoillaan niin myös sillä, että satutti polvensa kuntopyörätestissä.

Viereisellä pyörällä ajoi varaustilaisuuden kärkinimeksi povattu Auston Matthews, joten vertailut hänen ja Laineen välillä jatkuivat edelleen. Yleinen konsensus on yhä, että ensimmäisenä varaava Toronto huutaa yhdysvaltalaisen nimen.

Lähes jokaisessa kommentissa tälle jätetään kuitenkin pieni varaus ehkä- tai mutta-sanojen muodossa. Laineen hurja kevätvire on huomattu NHL-joukkueissakin.

Testien tuloksia ei ole vielä julkaistu, eikä vamma salli Laineen osallistua enää sellaisiin harjoituksiin, joissa jalka joutuu koetukselle. Myös Puljujärvi jätti testit väliin, sillä hän on vielä toipilaana leikkauksen jäljiltä.

Laineen lausunnoista NHL-piirejä puhutti itsevarma toteamus siitä, että hänet pitäisi valita ykkösenä ohi Matthewsin. Toisaalta omalla laillaan nöyrempää Lainetta edusti TSN:n artikkeli, jossa 18-vuotias nuorukainen kertoi äitinsä lähtevän mukaan ensimmäiseksi kaudeksi NHL:ään. Laine myönsi avoimesti, ettei osaa laittaa ruokaa ja äidin auttavan muussakin kodinhoidossa.

Puljujärvi on kiertänyt aktiivisesti eri seurojen jututettavana. Hän kertoi jo ennen tilaisuuden alkua aikovansa pärjätä ilman tulkkia. Vielä talvella englanti ei sujunut, mutta sitä ahkerasti opiskellut hyökkääjä totesi tapaamisten menneen hyvin.

NHL:n testaustilaisuus päättyy lauantaina. Pelaajat palaavat vielä kotiin ennen kuin matkaavat juhannuksena uudestaan Buffaloon. Ensimmäisen kierroksen varausjuhlallisuuksiin päässee Laineen, Puljujärven ja Juolevin ohella osallistumaan suomalaisista myös puolustaja Markus Niemeläinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!