Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muguruzan vuoro kukistaa uutena nimenä Serena Williams Grand Slam -finaalissa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
GONZALO FUENTES / Reuters
Garbiñe Muguruza palautti pallon rystyllä Serena Williamsin kenttäpuoliskolle.
Garbiñe Muguruza palautti pallon rystyllä Serena Williamsin kenttäpuoliskolle. Kuva: GONZALO FUENTES / Reuters

Espanjan Garbiñe Muguruza sai uransa ensimmäisen Grand Slam -tittelin lauantaina, kun hän kukisti Ranskan avointen loppuottelussa Yhdysvaltojen Serena Williamsin erin 7–5, 6–4.

Maailmanlistalta sijalta neljä ennen turnausta löytynyt Muguruza pelasi viime vuonna Wimbledonin loppuottelussa juuri Williamsia vastaan, mutta silloin kokemus oli vielä valttia.

”Täydellinen ottelu ja vastassa oli yksi parhaista. Yritin vain keskittyä jokaiseen pisteeseen”, Muguruza iloitsi tuoreeltaan kentän laidalla pikahaastattelussa.

Venezuelassa syntynyt Muguruza hallitsi loppuottelua Roland Garrosilla selvästi. Williams vaikutti tavallista hitaammalta. Maailmanlistan ykkösellä on nyt tältä vuodelta jo kaksi tappiota Grand Slam -finaaleissa. Hän hävisi tammikuussa Australian avointen finaalissa Saksan Angelique Kerberille.

”Täytyy onnitella Garbiñea, hän pelasi hyvin”, Williams sanoi lyhyesti ottelun jälkeen. Hän ei kaavaile vielä lopettamista ainakaan siitä päätellen, että lupasi palata Pariisiin myös ensi vuonna.

Williamsilla riittääkin tavoitteita vielä tälle kaudelle. Hän jahtaa edelleen uransa 22. Grand Slam -voittoa. Silloin hän nousisi jakamaan historiatilastoissa kärkipaikkaa Steffi Grafin kanssa.

Muguruza nousi turnausvoittonsa myötä maailmanlistan kakkoseksi. Baski-isän ja vennezuelalaisen äidin tytär on vasta 22-vuotias ja hänestä povataan naisten tenniksen seuraavaa ykkösnimeä. Raamikkaalla pelaajalla on mahdollisuus jopa dominoida lajia ensimmäistä kertaa sitten Williamsin parhaiden vuosien.

Muguruzalla on tosin osaavia haastajia lähivuosien ykköspelaajan asemasta. Ranskan avoimet oli jo kolmas peräkkäinen Grand Slam -turnaus, jossa kruunataan ensikertalainen mestari. Kerberille Australian titteli oli uran ensimmäinen suurvoitto, samoin kuin US Open oli sen viime vuonna voittaneelle Italian Flavia Pennettalle.

Muguraza on Tšekin Petra Kvitovan ohella ainoa 1990-luvulla syntynyt Grand Slam -voittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!