Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Joonas Donskoi teki suomalaista NHL:n historiaa

Urheilu
 
John Hefti / USA Today Sports
Joonas Donskoin laukoma kiekko ohitti Jevgeni Malkinin ja Justin Schultzin blokkausyritykset, eikä maalivahti Matt Murraykään saanut vangittua pelivälinettä.
Joonas Donskoin laukoma kiekko ohitti Jevgeni Malkinin ja Justin Schultzin blokkausyritykset, eikä maalivahti Matt Murraykään saanut vangittua pelivälinettä. Kuva: John Hefti / USA Today Sports

Loistavan tulokaskauden pelannut Joonas Donskoi teki kolmannessa finaaliottelussa suomalaista NHL-historiaa.

San Josen Sharksin laitahyökkääjä teki 3–2-voittomaalin jatkoajalla Pittsburghin verkkoon. San Jose kavensi samalla ottelusarjan tilanteeseen 1–2. Myös seuraava ottelu pelataan San Josessa ennen kuin joukkueet palaavat Pittsburghiin.

Suomalaisista finaaliottelun on pystynyt ratkaisemaan jatkoajalla vain Jari Kurri, 29 vuotta sitten. Donskoi on näin ollen ensimmäinen suomalainen tulokaspelaaja, joka onnistuu yhdessä jääkiekon myyttisimmistä teoista.

Maali oli näyttävä. Raahelainen kiersi maalin takaa vetosektoriin ja laukoi pienestä kulmasta terävän rannelaukauksen Matt Murrayn maalin kattoon.

Myös osuman taakseen päästänyt Murray on tulokas, joka pelaa hyviä pudotuspelejä. Hän antoi rehdit kehut Donskoille.

”Kiekko joko pyörähti tai kimposi jostain. Se osui kypärääni ja meni maaliin. Ihan hyvin tähdätty kai”, Murray kertasi NHL.comin mukaan.

Ylipäätänsä koko liigan historiassa tulokkaat ovat kyenneet ratkaisemaan jatkoajalle menneen finaalikamppailun vain kuusi kertaa. Edellisestä kerrasta ei tosin ole kauan – Pittsburghin tulokaspelaaja Conor Sheary ratkaisi toisen finaaliottelun keskiviikkona niin ikään yliajalla.

Maali oli Donskoille pudotuspelien kuudes. San Josen seuraennätys tulokkaiden pudotuspelimaaleissa on suomalaisen ulottuvilla, sillä nykyinen ketjukaveri Logan Couture teki omana tulokaskeväänään seitsemän osumaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!