Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin golfkisan nuorin voittaja haluaisi unelmiensa peliseuraksi amerikkalaisen filmitähden

Mikko Ilonen pääsi eroon saarten synkkyydestä.

Urheilu
 
Fredrik Persson / TT
Matthew Fitzpatrick, 21, hallitsi mestarillisesti päätöspäivän hankalan tuulen ja sai uransa toisesta voitosta 250 000 euroa.
Matthew Fitzpatrick, 21, hallitsi mestarillisesti päätöspäivän hankalan tuulen ja sai uransa toisesta voitosta 250 000 euroa. Kuva: Fredrik Persson / TT

Upplands-Bro. Mikko Ilonen ei yltänyt lähellekään kahden edellisen Bro Hofin kentälle Tukholman kupeeseen suuntautuneen keikkansa menestystä (voitto ja kolmas sija), mutta oli silti tyytyväinen urakkaansa sunnuntaina Nordea Mastersin päätöspäivänä.

Alkuviikolla Ilonen toivoi saavansa ”venettä käännettyä”. Siinä tavoitteessa hän omasta mielestään onnistui yltämällä 20. sijalle tuloksella –2 (68+70+75+73).

”Tämä viikko teki minulle juuri sen, mitä kaipasin ja ennakkoon ajattelin. Tarvitsin pienen herätyksen. Pari viikkoa saarilla oli aika synkkää aikaa”, Ilonen sanoi viitaten edellisten viikkojen kilpailuihin Irlannissa ja Englannissa.

Kummassakin hän karsiutui vaatimattomien peliesitysten jälkeen.

”Nyt pääsin siitä synkkyydestä pois, mitä se ikinä olikaan. Pääsin pelaamaan sellaista peliä, jota oli nasta pelata. Sillä tavalla oli ihan hyvä viikko. En odottanutkaan sitä, että olisin yhtäkkiä kolmen kärjessä tuolla heilumassa viiden aikaan iltapäivällä ja tulossa 18:lle.”

Sen roolin hoiti parhaiten 21-vuotias englantilainen Matthew Fitzpatrick, josta tuli 26. kertaa pelatun kilpailun nuorin voittaja. Voittotulos oli –16.

Toiseksi noussut tanskalainen yllättäjä Lasse Jensen hävisi kolme lyöntiä.

Uran toinen voitto Euroopan-kiertueella nostaa Fitzpatrickin maailmanlistalla 45. sijalta lähelle 30. sijaa.

Ensimmäisen voittonsa hän otti kiertueen tulokaskaudellaan viime vuonna kotimaassaan.

Kisan jälkeen Fitzpatrickilta kysyttiin, miten hän aikoo juhlia voittoaan sunnuntai-iltana.

”Minulla on lento Englantiin ja sitten kolmen tunnin ajo kotiin”, Sheffieldissä asuva nuorukainen sanoi.

Euroopan-kiertueen haastattelussa taannoin Fitzpatrickilta kysyttiin, ketä hän ottaisi mieluiten neljän hengen peliryhmäänsä.

Vakavalla naamalla Fitzpatrick nimesi oitis lajilegendat Tiger Woodsin ja Jack Nicklausin. Sitten naama levisi virneeseen. ”Ja kolmas olisi Scarlett Johansson, jos se olisi mahdollista.”

Puuskaisen tuulen hankaloittamalla päätöskierroksella Ilosella oli eväitä selvästi parempaan tulokseen. Muutama putti kierähti kupin reunalta. Tuloskortista löytyi neljä birdieä, kolme bogia ja yksi tupla.

Ilosen mielestä kierroksesta jäi tuloksellisesti paljon jossiteltavaa, kuten golfissa yleensäkin tapahtuu.

Seuraavaksi Ilonen kilpailee juhannuksena Saksassa sekä sen jälkeen Ranskassa ja Skotlannissa.

Sen sijaan kauden kolmannen major-turnauksen Open Championshipin karsintaan hän ei vastoin aikaisempia suunnitelmia lähde.

”Karsinta olisi ollut Saksan ja Ranskan välissä tiistaina. Siinä voisi mennä pari viikkoa ihan plörinäksi, jos lentää Saksasta Englantiin ja palaa Ranskaan vasta keskiviikkona. Kyllä siinä pitää ottaa iisisti.”

Jussi-Pekka Reponen / HS
Mikko Ilonen tienasi Ruotsin kisasta runsaat 17 000 euroa.
Mikko Ilonen tienasi Ruotsin kisasta runsaat 17 000 euroa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?