Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elokuvat tuovat uusia harrastajia

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Sekä seura- että liittotasolla on havaittu kulttuurituotteiden vaikutus jousiammunnan viimeaikaiseen suosioon. Kun seuraan liittymisen yhteydessä kysytään syytä, yhä useammin se liittyy kirjan tai elokuvan herättämään innoitukseen.

Erityisesti junioreiden ja naisten osuus lisääntyy, vaikka Suomessa kaksi kolmasosaa harrastajista on yhä miehiä. Esimerkiksi Ruotsissa yli puolet seurojen uusista jäsenistä on tyttöjä.

”Emme ole ehkä onnistuneet hyödyntämään ilmiötä yhtä tehokkaasti kuin vaikkapa Ruotsissa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa”, Suomen Jousiampujain liiton puheenjohtaja Petteri Alahuhta sanoo.

Alahuhdan mukaan esimerkiksi Yhdysvalloissa on tapahtunut selkeä muutos seurojen toiminnassa, kun naisia on tullut enemmän mukaan.

”Siellä on herätty tajuamaan, että kaikki harrastajat eivät ole keski-ikäisiä miehiä, joita hirvenpäät seinällä puhuttelevat”, Alahuhta toteaa.

Liiton toiminnanjohtaja Anne Lantee toteaa, että kulttuurituotteiden tuottama lisäarvo lajille on globaali ilmiö, jonka vaikutus näkyy Suomessakin.

”Viihdeteollisuudesta on ollut meille hyötyä”, hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!