Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Robert Helenius ei yritä olympialaisiin: ”Suomen ammattinyrkkeilyliitto ilmoitti, että he ottavat lisenssin pois”

Urheilu
 
Miika Wuorela
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Robert Helenius ei lähde tavoittelemaan paikkaa Rion olympialaisissa.
Robert Helenius ei lähde tavoittelemaan paikkaa Rion olympialaisissa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius jättää katsomatta mahdollisuuden päästä hanskaamaan Riossa olympiakullasta.

Viime keskiviikkona tehtiin kauan odotettu päätös, joka mahdollistaa ammattinyrkkeilijöiden pyrkimisen olympialaisiin. Kovin paljon innokkaita ei ole kuitenkaan vielä ilmaantunut.

Yksi ehdokas kuninkuussarjan menestyjäksi olisi ollut nykyisin Ahvenanmaalla asuva Helenius, joka on otellut ammattilaisena jo vuodesta 2008.

Muutaman päivän mietinnän jälkeen isä Karl Helenius ja poika päätyivät siihen, että olympialaiset katsotaan sivusta.

”Teimme hyvän päätöksen. Emme lähde pyrkimään Rioon tässä epäselvässä tilanteessa”, Karl Helenius sanoo.

”Suomen ammattinyrkkeilyliitto (SAN) ilmoitti, että he ottavat lisenssin pois, jos nyrkkeilijä on lähdössä olympialaisiin. En tiedä, miten asia on muualla maailmassa, mutta meillä pienessä Suomessa se menee näin.”

Takaraja Venezuelan karsintoihin ilmoittautumiselle on tulevana keskiviikkona. Ammattinyrkkeilyliitto pitää oman kokouksensa asiasta vasta 11. kesäkuuta, jolloin päätetään, kuinka kauan olympialaisiin pyrkivien lisenssiä pidetään hyllyllä.

”Ammattinyrkkeilyssä ja amatöörinyrkkeilyssä piirit Suomessa ovat pahempia kuin lapset hiekkalaatikolla”, Karl Helenius sanoo.

Heleniukset eivät haikaile suuremmin menetetyn olympiamahdollisuuden perään. Kansainvälisen lajiliiton päätös tuli liian myöhään ammattilaisten kannalta.

”Robbelta jäi nyt olympialaiset katsomatta. Eihän hän ole neljän vuoden päästäkään kuin vasta 36-vuotias. En tiedä, olisimmeko ilman tätä lisenssiasiaakaan lähteneet karsintoihin. Tämä kaikki tuli hieman liian nopealla aikataululla, eikä latausta olympiaunelmaan ollut riittävästi.”

Ammattilaiskehässä Robert Heleniuksen uralle on luvassa jatkoa. Hän iskee seuraavan kerran ensi syksynä kotisaarellaan.

”Meillä on suunnitelmat jo pitkälle syksyyn. Tarkoitus on, että Robbe ottelee pääottelussa Ahvenanmaalla 10. syyskuuta”, Karl Helenius sanoo.

Suomalaisen saldo ammattilaisena on 22–1. Varsin vakuuttava luku, jonka viimeksi noteerasi myös maailmanmestari Tyson Furyn leiri.

Helenius vietti hiljattain tiiviin kaksiviikkoisen Hollannissa valmentaja Johan Lindströmin kanssa ja jatkoakin olisi luvassa. Fury haluaisi nähdä Heleniusta useamminkin sparraajana leirillään.

”Yksi tappio ei maailmaa kaada, vaikka tietysti se harmittaa. Se, että Robbe oli sparraamassa 40 erää maailmanmestaria kertoo Johanin ja Robben tehneen jotain oikein.”

Helenius on saanut jo alustavia kyselyjä Furyn otteluiltojen esiottelijaksi.

”Mitään ei ole poissuljettu. Tarkoitus on yhä menestyä ammattinyrkkeilykehässä”, Karl Helenius painottaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?