Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi haastaa Italian – toimiiko Backen bussi toisen kerran peräkkäin?

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Hans Backe oli yhtä hymyä Belgia-ottelun jälkeen.
Hans Backe oli yhtä hymyä Belgia-ottelun jälkeen. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen jalkapallomaajoukkue jatkaa valmistautumista syksyllä alkavaan MM-karsintaan tänään, kun se kohtaa Veronassa Italian.

Suomi hakee jatkoa Belgiaa vastaan saavutetulle 1–1-vierastasapelille, ja Italia pelaa viimeisen ottelunsa ennen EM-kisojen avausotteluaan samaista Belgiaa vastaan 13. kesäkuuta.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan rankingissa sijalla 12 oleva Italia voitti edellisessä maaottelussaan Skotlannin Graziano Pellèn maalilla 1–0.

Serie A:ssa Chievo Veronan riveissä pelaava Suomen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj tuntee vastustajan hyvin.

Hän on kuitenkin epätavallisen tilanteen edessä, sillä ottelu pelataan Chievon kotinurmella Stadio Bentegodilla.

”No, onhan tämä vähän outoa, mutta ainoa ero on se, että nyt on Suomi-paita päällä”, Hetemaj kommentoi kotistadionilla pelaamista Palloliiton verkkosivulla.

Hetemaj tuntee hyvin Italian maajoukkueen pelaajat.

”Se on hyvin organisoitu joukkue ja aika suoraviivainen. Puolustus on todella hyvä, ja siitä ylöspäin ei ehkä ihan samalla tasolla. Ei samalla tasolla kuin Italia ennen oli, mutta ihan hyvä joukkue.”

Belgiaa vastaan Suomi pelasi erittäin puolustusvoittoisesti ja onnistui melko hyvin pitämään maailmanlistan toisena olevan joukkueen hyökkääjät aisoissa.

Vaarallisia hyökkäyksiä ei saatu kovin montaa aikaiseksi, mutta Kasper Hämäläinen onnistui kuitenkin kerran upottamaan pallon verkkoon.

Perparim Hetemaj uskoo, että valittu taktiikka kantaa jatkossakin.

”Taktiikka toimi hyvin viime pelissä. Uskon, että tällä voidaan saada hyviä tuloksia.”

Maanantain ottelusta on ennakkoon odotettavissa melko samantyyppinen koitos kuin Belgia-pelistä. Italia on tunnetusti kotikentällään vahva, eikä Suomelle todennäköisesti kovin montaa maalipaikkaa siunaudu.

Päävalmentaja Hans Backe ryhmittänee joukkonsa kahdesta edellisestä pelistä tuttuun muodostelmaan 5–3–2, jossa oma rangaistusalue ja sen edusta pyritään tukkimaan mahdollisimman tehokkaasti, eli ”pysäköimällä bussi” 15–25 metrin päähän maalista.

”Aina, kun pelaa huippumaita vastaan, on oltava viekas eikä pelata naiivia jalkapalloa. Meidän täytyy pystyä puolustamaan samalla tasolla kuin Belgiaa vastaan. Haluan nähdä joukkueen, joka hienon tuloksen jälkeen pystyy pitämään tasonsa”, Backe toteaa Palloliiton verkkosivulla.

”On tärkeä saada kaksi hyvää esitystä kahta Euroopan huippuihin lukeutuvaa joukkuetta vastaan.”

Suomella oli pallonriistojen ja katkojen jälkeen aiempaa selvemmin havaittavia rakenteita hyökkäyspelissä Belgia-ottelussa, mutta pallonhallinta ja järjestelmälliset hyökkäykset jäivät silti vähäisiksi.

Maanantaiksi Backe haluaakin lisätä pallonhallintaa, vaikka myöntää, että huippumaita vastaan tehtävä ei ole helppo.

”Kuten odotettua, niin olimme ajoittain paineen alla Belgiaa vastaan. Tässä ottelussa haluamme pitää enemmän palloa. Joskus olimme vähän liian kunnianhimoisia ja yritimme antaa ratkaisevaa syöttöä liian aikaisin”, Backe analysoi.

”Joukkueen taistelu oli erinomaista ja joskus on vain elettävä sen kanssa, ettei parhaiden kanssa saa pidettyä palloa ihan niin paljon. Toivottavasti kuitenkin pystymme parantamaan myös siinä suhteessa.”

Suomi pääsee otteluun ilman loukkaantumishuolia, kun Belgiaa vastaan sivussa ollut puolustaja Jere Uronenkin on kunnossa.

”Belgia-peliä oli kiva katsella, oli hyvä draivi päällä koko ajan ja pelasimme myös hyvää futista”, Uronen kommentoi.

”Italia on kuitenkin yksi maailman perinteikkäimpiä jalkapallomaita. Tulee varmasti nautinnollinen peli pelata ja toivottavasti katsoakin.”

Belgiaa vastaan hyvän ottelun pelannut toppari Paulus Arajuuri odottaa tiukkaa peliä.

”Tosi kova vastus, vähän erityyppinen, luultavasti Italia pelaa vähän suoraviivaisemmin, Arajuuri pohti Palloliiton verkkosivulla.

”Toivottavasti pystyisimme vielä koko ajan enemmän ja enemmän luomaan omaakin peliä. Nöyryys ja kurinalaisuus on kuitenkin säilytettävä.”

Päävalmentaja Backen mukaan kokoonpanoon tulee muutoksia edelliseen otteluun verrattuna´.

”Joitain muutoksia on tulossa, mutta vain muutama.”

Ottelu Stadio Bentegodilla Veronassa alkaa kello 21.45 Suomen aikaa. Viasat näyttää pelin suorana lähetyksenä.

Vesa Koivunen
Jukka Raitala (vas.), Kasper Hämäläinen ja Kari Arkivuo juhlivat Hämäläisen maalia.
Jukka Raitala (vas.), Kasper Hämäläinen ja Kari Arkivuo juhlivat Hämäläisen maalia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!