Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Golden State höykytti Clevelandia

Voittomarginaali oli NBA-finaalien historian seitsemänneksi suurin.

Urheilu
 
Kelley L Cox / USA Today
Golden Staten Andre Iguodala (vas.) ja Clevelandin LeBron James taistelivat pallosta toisessa loppuottelussa.
Golden Staten Andre Iguodala (vas.) ja Clevelandin LeBron James taistelivat pallosta toisessa loppuottelussa. Kuva: Kelley L Cox / USA Today

NBA:n loppuottelusarjasta uhkaa tulla aikamoinen antikliimaksi. Toinen loppuottelu Oaklandissa päättyi pitkästyttävien vaiheiden jälkeen Golden Staten ylivoimaiseen voittoon Clevelandista lukemin 110–77.

Voittomarginaali oli NBA-finaalien historian seitsemänneksi suurin. Golden State siirtyi loppuottelusarjassa 2–0-johtoon.

Ennätyksellisen runkosarjakauden pelannut Golden State on surffaamassa toiseen peräkkäiseen mestaruuteensa. Samalla se on nousemassa monen mielestä NBA:n kautta aikojen parhaaksi joukkueeksi.

Toinen loppuottelu ei ollut jännittävä oikeastaan missään vaiheessa. Aina, kun Golden State painoi jalan kaasulle, Cleveland putosi helposti kyydistä.

Clevelandilta ei tunnu löytyvän mitään keinoja Golden Staten loistavan joukkuepuolustuksen läpäisemiseen. Tällä kertaa Cleveland sai palloja koriin heikolla 35 prosentin tarkkuudella.

Taitavat Kyrie Irving ja Kevin Love ovat finaalitaisteluun liian pehmeitä. Love sai iskun päähänsä ja poistui kesken pelin pukukoppiin.

Vain LeBron James pystyi aika ajoin tunkemaan niska kyyryssä korille, mutta hänenkin puskemisensa päätyi liian usein Andre Iguodalan tai Draymond Greenin lonkerokäsiin.

Jamesin ilmeet kertoivat välillä turhautumisesta. Hänellä on kuudesta finaalisarjasta kaksi mestaruussormusta, eikä lisää taida olla tulossa.

Huono finaalimenestys alkaa olla jo riippa LeBronille, joka näytti suoraan sanottuna vähän vanhalta.

Cleveland on keskittynyt puolustuksessaan kuohukaksikkona tunnettuihin Stephen Curryyn ja Klay Thompsoniin, mutta se on avannut helppoja paikkoja muille miehille. Ja Golden Staten joukkueessa jokainen tuntuu aina tekevän sen, mitä tarvitaan.

Ensimmäisessä finaalissa loisti takamies Shaun Livingstone, toisessa pelissä pääroolin otti Draymond Green, joka heitti 28 pistettä. Varhain virhevaikeuksiin joutunut Curry keräsi 18 pistettä.

NBA:n historiassa vain kolme joukkuetta on noussut mestariksi 0–2-tappioasemasta. Ainakaan toisen pelin esitys ei viittaa siihen, että Clevelandista olisi kolmanneksi.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona Clevelandissa.

Loppuottelujen jännittävimmäksi kysymykseksi on jäämässä, kuka valitaan finaalisarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Viime vuonna tittelin sai LeBron Jamesia hurjasti puolustanut Andre Iguodala.

Jos meno jatkuu samanlaisena kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä, arvokkaimman pelaajan titteli ei kuulu yhdellekään pelaajalle vaan koko Golden Staten joukkueelle.

Sellainen ratkaisu olisi paras mahdollinen päätös Golden Staten historialliselle kaudelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!