Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toivon, että jalkapallon EM-turnauksessa sankareiksi nousevat vain pelaajat

Urheilu
 
Erkki Kylmänen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Perjantaina 10. kesäkuuta Ranskassa käynnistyy yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista. Isompia lienevät vain jalkapallon MM-turnaus ja kesäolympialaiset.

EM-lopputurnauksen kunniaksi ja lukijoiden iloksi ja opastukseksi Helsingin Sanomat julkaisee kattavan EM-kisasivuston. Kerromme kiinnostavista pelaajista, ennustamme sijoituksia, julkaisemme kisaohjelman ja vielä paljon paljon muuta.

Vuonna 2012 EM-turnaus keräsi yli kahdeksan miljardia tv-katsojaa. Nyt turnaukseen osallistuu 24 maata aiemman kuudentoista sijasta. Otteluita pelataan 51 – eli 20 enemmän kuin edellisellä kerralla. Kisastadioneilla pelejä seuraa Euroopan jalkapalloliiton Uefan arvion mukaan 2,5 miljoonaa katsojaa. Heistä 1,5 miljoonaa tulee ulkomailta. Ranskaan saapuvien kaikkien kisaturistien määrä on huomattavasti suurempi.

Television ääressä jokaista EM-turnauksen ottelua seuraa noin 150 miljoonaa silmäparia ympäri maailmaa.

Valtavan suosion vuoksi Ranskan-turnauksessa liikkuu kasoittain rahaa.

TV-yhtiöt maksoivat Uefalle televisiointioikeuksista miljardi euroa. Sponsorit tukevat kisoja 400 miljoonalla ja lippu- ja muita tuloja kertyy noin 500 miljoonaa euroa.

Ranskalaisten kauppojen, hotellien ja baarien maksupäätteisiin turistit naputtelevat miljardeja.

Uefan yhtenä tavoitteena on järjestää rauhan kisat, mutta futishuuman varjona kisajärjestelyjä leimaavat pelko ja varovaisuus. Lienee mahdotonta löytää kisaturistia, joka olisi unohtanut, mitä Pariisissa viime marraskuussa tapahtui.

Kisaväen suurin huoli on terrorismi. Turvatoimiin käytetään kymmeniä miljoonia euroja, ja turvallisuusmiehiksi on palkattu 15 000 työntekijää poliisien ja armeijan yksiköiden lisäksi. Heidän joukossaan on myös yksi marraskuun terroritekojen suurista sankareista, Salim Toorabally, joka pysäytti Stade de Francen portilla stadionille pommin kanssa yrittäneen terroristin.

En varmasti ole ainoa, joka toivoo, että EM-turnauksessa sankareiksi nousevat vain pelaajat. Että muiden ei tarvitse.

Minä toivon, että kisojen aikana mielet ja sydämet valloittaa rakkaus kahteen lajiin: jalkapalloon ja ihmisiin. Jalkapallon suurin hienous piilee yhteisessä tekemisessä. Rakkaudessa jalkapalloon itää suuren yhteenkuuluvuuden siemen.

Ei hukata sitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!