Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maalivahti Korpela pelasti Suomelle tasapelin nihkeästä Portugali-ottelusta

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Maalivahti Tinja-Riikka Korpela ja puolustaja Anna Westerlund suunnittelivat kuvioita pelin avaamiseksi.
Maalivahti Tinja-Riikka Korpela ja puolustaja Anna Westerlund suunnittelivat kuvioita pelin avaamiseksi. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Naisten jalkapallomaajoukkueen haave suorasta EM-lopputurnauspaikasta 2017 kisoihin koki kolauksen. Helmarit jäi alkulohkon viimeisessä kotipelissään Portugalia vastaan 0–0-tasapeliin.

Portugali oli pelin lopulla lähellä maalintekoa. Maalivahti Tinja-Riikka Korpelan upea torjunta piti maalin puhtaana.

”Onneksi näin vedon, eikä se tullut maskin takaa tai auringon puolelta”, kertoi Korpela riman alle suuntautuneesta laukauksesta.

Suomi on pelannut kuusi karsintaottelua ja voittanut niistä neljä maalierolla 15–4. Joukkue on lohkossa toisena puhtaalla pelillä etenevän Espanjan perässä. Kakkossijasta kisaavat Suomi ja Portugali.

”Alla on edelleen vain yksi tappio. Luotto kisapaikkaan on kova. Harmittava tulos, muttei katastrofi”, mietti Korpela alkusarjan viimeisiä pelejä, joissa Suomi kohtaa syyskuussa vieraissa Portugalin ja Espanjan.

Suomen parhaat paikat loi nopeakinttuinen kärkipelaaja Linda Sällström. Keskikentän Emmi Alasen oivaltavat pystypallot pitivät korkealta puolustaneen Portugalin kiireisenä.

”Olen melko pettynyt tuloksellisesti ja pelillisesti”, sanoi Sällström. ”Syötöt napsahtelivat enemmän vastustajille kuin omille. Tällaisen yleisömäärän (4792) edessä tulokseen ei voi olla tyytyväinen.”

Valmentaja Andree Jeglertz totesi, että Portugali oli nopeampi ja terävämpi: ”Tiesimme mitä tulee vastaan, mutta emme osanneet käsitellä asioita taktiikkamme mukaan.”

Suomi ei onnistunut toteuttamaan Töölön tekonurmella pelisuunnitelmaansa. Portugalin keskikenttäpeli rullasi mainiosti.

Jeglertzin mielestä 0–0-tasatulos oli oikea, vaikka odottikin enemmän ja tunsi päällimmäisenä pientä pettymystä. Kansainvälisen jalkapalloliiton maailmanlistalla Suomi on tällä hetkellä 27:s ja Portugali 41:s.

”Perjantaina 4–1-voitossa Irlantia vastaan teimme joukkueena kaiken oikein, mutta nyt kaikki meni pieleen”, harmitteli Sällström.

”Odotin, että kovaa prässänneen Portugalin bensa loppuu. He saivat kuitenkin lisää voimia huomatessaan pysyvänsä pelissä mukana.”

Kärkipelaajat Sällström ja Jenny Danielsson eivät löytäneet toisiaan samaan tyyliin kuin Irlanti-pelissä. Solmua ei avannut edes se, että Danielsson vaihtoi pelikenkänsä uuteen pariin 70. minuutilla.

”Minun ja kanssapelaajien ajatukset eivät kohdanneet syötöissä”, harmitteli Sällström. ”Loppupeleissä kaikki on omissa käsissämme, mutta voitolla olisi ollut helpompi jatkaa.”

Ensi vuoden Hollannin EM-turnaukseen menevät suoraan kahdeksan lohkovoittajaa ja kuusi parasta kakkosta. Kaksi heikointa kakkosta pelaavat jatkokarsinnan yhdestä paikasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!