Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lohko C: Maailmanmestari Saksan peli kehittyy edelleen

Urheilu
 
Edgard Garrido / Reuters
Saksan Sami Khedira (vas.), Thomas Müller, André Schürrle ja Mesut Özil saivat juhlia kesän 2014 MM-turnauksessa.
Saksan Sami Khedira (vas.), Thomas Müller, André Schürrle ja Mesut Özil saivat juhlia kesän 2014 MM-turnauksessa. Kuva: Edgard Garrido / Reuters
Lohko C

Mutta kumpi on lohkon kolmonen?

Pohjois-Irlanti: Suomen karsintavastustaja teki maansa jalkapallohistoriaa ja eteni ensimmäistä kertaa EM-kisoihin. Joukkue koostuu jalkapallon ammattimiehistä, futisduunareista. Se pyrkii puolustamaan tiiviisti, ja sen valtteja ovat yhtenäisyys, taistelutahto ja päättäväisyys.

Puola: Maalitykki Robert Lewandowskin johdolla Puola on paha maa voitettavaksi, Suomikin tietää sen. Maan jalkapalloväki on kasvattanut menestyksen nälkää vuosikymmeniä, pettymyksestä toiseen. Nyt joukkue saattaa olla kisojen musta hevonen – miltei loppuun asti.

Saksa: Maailmanmestarit eivät ehkä ole niin kivikova ryhmä kuin kaksi vuotta sitten, mutta sekä miehistöltään että pelitavaltaan uudistumaan pyrkinyt joukkue kuuluu EM-kisojen suurimpiin voittajasuosikkeihin.

Ukraina: Maan vaikea poliittinen tilanne ja sodan seuraukset näkyvät myös jalkapallomaajoukkueessa. Venäjällä pelaavat jätettiin pois joukkueesta, mutta silti yhtenäisyydestä on paha puhua. Jatkopeleihin pääsemistä voisi pitää suurena saavutuksena.

Arvio: On suuri yllätys, jos Saksa ei voita alkulohkoaan ja Puola sijoitu kakkoseksi. Pohjois-Irlannin mentaliteetti voi riittää nostamaan joukkueen jatkopeleihin – ehkä Englantia tai Walesia vastaan.

C-lohkossa on vain yksi suosikki: hallitseva maailmanmestari Saksa. ”Kun muut maat pelaavat meitä vastaan, kyseessä on heidän vuoden tai jopa vuosikymmenen tärkein ottelunsa”, Saksan päävalmentaja Joachim Löw totesi Uefa.comin haastattelussa toukokuussa.

EM-karsinnat eivät sujuneet Saksalta aivan niin hyvin kuin olisi voinut olettaa.

Karsinnoissa Saksa pelasi useita pelejä ilman varsinaista kärkimiestä. Joukkue loi maalipaikkoja, mutta MM-kisojen jälkeen uudistuneen ryhmän pelistä puuttui tehoja. Kisajoukkueessa kärkimies on. Nähtäväksi kuitenkin jää, paljonko peliaikaa Mario Gomez lopulta saa.

Saksan vahvuuksiin kuuluu valmentaja Löwin kunnianhimo. MM-pokaalin jälkeenkin Löw on pyrkinyt kehittämään maajoukkueen pelitapaa. Saksan pelisysteemi vaihtuu vastustajan ja tarpeen mukaan. Puolustuksen avainsana on vakaus, mutta hyökkäyksiin löytyy valtavasti luovuudella ladattuja variaatioita.

Karsinnoissa ja ystävyysotteluissa Saksa on käyttänyt pelijärjestelmiä 4–3–3, 4–2–3–1, 3–5–2 ja 4–2–4. Etenkin 4–2–4 -ryhmityksessä Saksan eturivi André Schürrle, Mario Götze, Thomas Müller, Mesut Özil on pelottavan vaarallinen vastustaja kenelle tahansa. Luovuutta ja nopeaa ajatusta löytyy jaettavaksi asti.

Eturivin lisäksi Saksa tarjoaa maailmanluokan pelaajia jokaiselle pelipaikalle, vaikka keskenkuntoinen Marco Reus puuttuukin: maaliin Manuel Neuer, toppariksi Mats Hummels ja keskikentälle Toni Kroos. Kiinnostavaa on myös nähdä, millaisen roolin nuori Leroy Sane joukkueessa saa – tai ottaa.

Saksan lohkovastustajista kovin lienee Puola. Ensimmäistä kertaa sitten 1980-luvun Zbigniew Boniekin päivien tasaisen kovassa joukkueessa on huippuhyökkääjä – Robert Lewandowski. Eikä keskikentän Grzegorz Krychowiak paljon jälkeen jää.

Puolan ryhmitys on tavanomainen 4–2–3–1, mutta joukkueen valtti on joustavuus ja kyky mukautua kulloisenkin pelin vaatimuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!