Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan yleisradio: Venäjän urheiluministeri Mutko sotkeutunut maan dopingskandaaliin

Urheilu
 
SERGEI KARPUKHIN / Reuters
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko Kuva: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

Saksan paikallisten yleisradioyhtiöiden organisaatio ARD tiedotti keskiviikkona, että Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko on sotkeutunut maata riepottelevaan dopingskandaaliin.

ARD:n raportit Venäjän systemaattisesti dopingjärjestelmästä ovat johtaneet laajoihin tutkimuksiin ja maan yleisurheilijoiden sulkemiseen kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

ARD:n mukaan sillä on todisteita siitä, että Mutko on estänyt Venäjän jalkapalloliigassa pelaavan jalkapalloilijan positiivisen dopingnäytteen julkaisemisen.

ARD:llä kertoi, että sillä on videomateriaalia elinikäisen toimitsijakiellon saaneista valmentajista, jotka jatkavat huippu-urheilijoiden valmentamista.

”Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n työryhmä ilmoitti, että tulokset ovat hyvin vakava asia ja vaativat pikaisia toimia”, ARD:n tiedotteessa todetaan.

Urheiluministeriöstä ei kommentoitu syytöksiä, vaan tyydyttiin toteamaan, että doping on maailmanlaajuinen ongelma. Urheiluministeri Mutkoa ei tavoitettu.

”Dopingongelman ratkaiseminen vaatii kaikkien osapuolien yhteisiä panostuksia antidopingjärjestelmän parantamiseksi”, ministeriön tiedotteessa lausuttiin.

Lukuisia venäläisurheilijoita on jäänyt kiinni tänä vuonna kiellettyjen aineiden listalle lisätyn meldoniumin käytöstä. Kärynneiden joukossa on muun muassa tennistähti Maria Šarapova.

Lisäksi 14 venäläisurheilijaa kärysi dopingista, kun vuoden 2008 Pekingin olympialaisten dopingnäytteitä uudelleentestattiin.

IAAF päättää 17. kesäkuuta saavatko venäläiset yleisurheilijat kilpailla Rion kesäkisoissa elokuussa.

Lähde: Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!