Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Šarapovalle kahden vuoden kilpailukielto dopingista

Urheilu
 
DANIEL MUNOZ
Maria Šarapova
Maria Šarapova Kuva: DANIEL MUNOZ

Kansainvälinen tennisliitto antoi kahden vuoden kilpailukiellon venäläiselle tennistähdelle Maria Šarapovalle. Šarapova, 29, kärysi tammikuussa Australian avoimessa tennisturnauksessa meldoniumin käytöstä.

Tennisliiton mukaan tuomio tulee voimaan tammikuun 26. päivästä 2016 alkaen, joten hänen suorituksensa Australian avoimissa mitätöidään. Šarapova eteni turnauksessa puolivälieriin asti.

Šarapova ilmoitti Facebook-sivuillaan, että hän aikoo välittömästi valittaa tuomiosta Urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen (CAS). Hän pitää tuomiotaan epäreiluna ja ankarana. Šarapova on kertonut käyttäneensä meldoniumia vuosikymmenen ajan hoitaakseen diabetesta ja alhaista magnesiumtasoaan. Hän ei omasta mielestään ole rikkonut dopingsääntöjä tietoisesti.

Šarapova on voittanut urallaan viisi grand slam -turnausta. Hän on yksi kymmenestä naistennispelaajasta, joka on onnistunut voittamaan jokaisen lajin neljästä arvoturnauksesta. Hänen palkintokaapistaan löytyy myös kaksinpelin hopeamitali Lontoon olympialaisista. Kilpailukielto tarkoittaa, ettei pelaajaa nähdä elokuussa Rion olympialaisissa.

Šarapova on yksi maailman parhaiten ansainneista naisurheilijoista. Hän on ansainnut urallaan yli 175 miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?