Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Cleveland kaatoi vetelän Golden Staten NBA:n kolmannessa loppuottelussa

Cleveland Cavaliers kavensi NBA:n finaalisarjan 2–1:een kaatamalla Golden State Warriorsin kotikentällään selvästi 120–90.

Urheilu
 
David Richard / USA TODAY Sports
Clevelandin Kyrie Irving tähtäsi koriin Golden State Warriorsin Anderson Varejaon yrittäessä estää yritystä.
Clevelandin Kyrie Irving tähtäsi koriin Golden State Warriorsin Anderson Varejaon yrittäessä estää yritystä. Kuva: David Richard / USA TODAY Sports

Washington. Cleveland Cavaliers kavensi NBA:n finaalisarjan 2–1:een kaatamalla Golden State Warriorsin kotikentällään selvästi 120–90.

Peli ei vieläkään noussut tasoltaan NBA:n finaalien arvoiseksi, mutta tällä kertaa se oli Golden Staten ei Clevelandin syytä.

Kentälle ilmestyivät aivan eri kavaljeerit kuin Oaklandissa. Kevin Love oli sivussa aivotärähdyksen takia, mutta se ei tahtia haitannut.

Hurjasti kannustavan kotiyleisön edessä pelannut Cleveland puolusti pelin alussa todella fyysisesti ja heitti tarkasti. Varsinkin Kyrie Irving oli mainiolla pelipäällä.

Viime pelissä Clevelandin peräti 33 pisteellä kaatanut Golden State oli ilmeisesti unohtanut peliasenteensa lentokoneeseen. Joukkueen peli tuntui laiskalta ja sekavalta. Stephen Curry ja Klay Thompson eivät meinanneet alussa osua edes korirenkaaseen.

Ero venähti peräti 20 pisteeseen ennen kuin valmentaja Steve Kerr sai joukkueensa rivit edes jonkinlaiseen järjestykseen.

Puoliajalle Cleveland lähti kahdeksan pisteen johdossa.

Finaaleista ei ole tullut LeBron Jamesin ja Stephen Curryn välistä tähtien sotaa, kuten monet odottivat. Curry on ollut muissa maailmoissa, eikä LeBronkaan ole ihan samassa vireessä kuin vuosi sitten. Suurimman osan 32 pisteestään LeBron heitti pelin jo ratkettua.

Joka peliin on löytynyt uudet ratkaisijat. 30 pistettä heittäneen Irvingin lisäksi Cleveland saa kiittää voitosta Tristan Thompsonia, joka taisteli vahvasti korin alla. Myös 20 pistettä lingonnut J.R. Smith alkaa vihdoin löytää heittoaan.

Toisella jaksolla odotettiin, milloin Golden Staten ilotulitus alkaa, mutta se ei koskaan alkanut. Pirteimmin Golden Staessa esiintyi 18 pistettä heittänyt Harrison Barnes.

Aivan kuin kalifornialaiset olisivat ottaneet rokulipäivän saadakseen pokaalipelin kotikentälleen Oaklandiin.

Kun voitto ei kelvannut Golden Statelle, Cavaliers päätti pitää sen Clevelandissa. Pelin ratkettu loppuminuutit pompoteltiin taas vaihtomiesten voimin, minkä ei pitäisi kuulua hienon NBA-kauden huipennukseen.

Kehnosta esityksestä huolimatta Golden State jatkaa sarjaa selvää mestarisuosikkina. Kalifornialaisilla ei ole ollut tapana pelata kahta huonoa peliä peräkkäin. Joukkueen materiaali on selvästi leveämpi kuin Clevelandin. Eivätkä Curry ja Thompson voi enää tämän huonommin pelata.

Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat neljännessä pelissään Clevelandissa lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!