Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kapteeni Crosbyn taikauskoa uhmaava kikka auttoi Pittsburghin mestaruuden ulottuville

Urheilu
 
Don Wright / USA Today Sports
Pittsburghin kapteeni Sidney Crosby juhli pokaali sylissään NHL:n konferenssifinaalien voittoa toukokuun lopulla.
Pittsburghin kapteeni Sidney Crosby juhli pokaali sylissään NHL:n konferenssifinaalien voittoa toukokuun lopulla. Kuva: Don Wright / USA Today Sports

Pittsburgh Penguins saattaa ensi yönä juhlia Stanley Cup -mestaruutta. Menestystä voi pitää ansaittuna, sillä Pittsburgh on ollut joulukuisen valmentajavaihdoksen jälkeen NHL:n paras joukkue.

Idän mestari Pittsburgh johtaa finaalisarjaa San Jose Sharksia vastaan 3–1 ja pääsee nyt pelaamaan kotihallissa.

Voittaessaan se pääsisi juhlimaan mestaruutta ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. Kaikki kolme aiempaa mestaruutta (1991, 1992, 2009) Penguins ratkaisi vierasjäällä.

Mike Johnstonin joulukuussa korvannut Mike Sullivan on saanut Pittsburghin pelaamaan herkeämätöntä karvauspeliä, joka tukahduttaa vastustajan pelinrakentelun alkuunsa. Edes San Jose ei ole toistaiseksi löytänyt keinoja siihen.

Sitä mukaa, kun Pittsburghin otteet paranivat talvella, heräili myös kapteeni Sidney Crosby. Hän keskittyy nykyään pelkästään omaan suoritukseensa kaukalossa, eikä provosoidu ärsyttäjistä uransa alkuvuosien tapaan.

Crosby rikkoi tietoisesti yhtä taikauskoista sääntöä, joita NHL on pullollaan. Konferenssin voittopokaali jää yleensä koskemattomiksi, koska pelaajat haluavat viestiä matkan olevan vielä kesken. Crosby kuitenkin juhli pokaalin kanssa Pittsburghin kaadettua idän finaaleissa Tampa Bayn.

Tälle oli selvä ennakkotapaus. Pittsburgh voitti ensimmäiset mestaruutensa 1990-luvun alussa Mario Lemieux’n johdolla. Silloin kapteeni Lemieux koski konferenssin voittopystiin molemmilla kerroilla.

Crosby puolestaan noudatti taikauskoa vuonna 2008, eikä koskenut pyttyyn ennen finaaleja. Sillä kertaa Pittsburgh hävisi loppuottelusarjan. Seuraavana vuonna Pittsburgh eteni mestariksi – ja Crosby oli koskenut konferenssifinaalin jälkeen pokaaliin.

Tosi asiassa Pittsburghin tyrkyllä oleva mestaruus ei johdu taikauskosta. Joukkue on ollut selvästi San Josea parempi. Myös suomalaispakki Olli Määttä on petrannut otteitaan selvästi kevään vaihduttua kesäksi. Hän on kirjauttanut syöttöpinnan kaikissa finaaliotteluissa.

San Josen mahdollisuus sarjan pitkittämiseen on siinä, että tähtipelaajat Joe Thornton, Joe Pavelski ja Logan Couture saavat hyökkäyspelinsä toimimaan. Se vaatii parempaa pelinavaamista paineen alla. Maalitykki Pavelski vaikuttaa pelaavan loukkaantuneena, siksi vaisuja hänen esityksensä ovat olleet. San Jose tarvitseekin maaleja myös alempien ketjujen pelaajilta kuten Joel Wardilta, Joonas Donskoilta ja Patrick Marleaulta.

NHL:n 5. finaali Pittsburgh – San Jose ensi yönä kello 3.00. Viasat Sport Finland näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!