Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjällä torjutaan urakalla dopingsyytöksiä: ”Hyökkäys Venäjää vastaan, panettelua”

Urheilu
 
Sergei Karpukhin / Reuters
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko Kuva: Sergei Karpukhin / Reuters

Pietari

Venäjällä urheilujohtaja toisensa jälkeen torjuu uudet dopingsyytökset, joita Saksan yleisradioyhtiö ARD esitti keskiviikkona.

ARD:n mukaan urheiluministeri Vitali Mutko on sotkeutunut Venäjää ravistelevaan doping-skandaaliin ja on salannut dopingkäryn Venäjän jalkapalloliigassa.

”Kuinka voisin auttaa salaamaan? Itsekö olisin tuhonnut [näytteen]? Naurettavaa”, Mutko sanoi uutistoimisto Tassin mukaan torstaina (tass.ru/sport/3351449).

”Tässä ei ole kyse vain saksalaisesta mediasta. Käynnissä on määrätietoinen, rauhallinen ja järjestelmällinen hyökkäys Venäjää vastaan”, hän jatkoi.

Jo aiemmin presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov oli todennut, että uudet dopingtodisteet eivät ole kestävällä pohjalla, vaan ”täyttä panettelua”. Sen sijaan tennistähti Maria Šarapovalle julistettua kahden vuoden kilpailukieltoa Peskov ei suostunut torstaina kommentoimaan vaan ilmoitti vain, että Rion olympialaisiin lähtee toinen venäläinen urheilija.

Urheiluministeri Mutko syytti Venäjän entistä antidopinglaboratorion johtajaa Grigori Rodtšenkovin olevan ”hyökkäyksen” takana ja huomautti, että uusia syytöksiä lienee luvassa aina vuodesta 2005 lähtien.

Venäläinen Sport Ekspress -sivusto väitti keskiviikkoyönä julkaistussa uutisessa (www.sport-express.ru/doping/reviews/1008597) saaneensa käsiinsä tietoja, joiden mukaan Rodtšenkov nimeää lisää dopingin käyttäjiä: Aleksei Vojevodan, joka voitti Sotšissa kaksi olympiakultaa rattikelkkailussa, ja kolme hopeaa voittaneen maastohiihtäjän Maksim Vylegžaninin.

Rodtšenkov oli sanomalehti New York Times lähde toukokuussa, kun se uutisoi, että ainakin 15 Sotšin talviolympialaisten mitalistia käytti dopingia.

Urheiluministerin antidoping-neuvonantaja Natalja Želanova puolestaan kiisti torstaina, että elinikäisessä toimintakiellossa oleva kävelyvalmentaja Viktor Tšegin jatkaisi työtään urheilijoiden kanssa, kuten ARD ohjelmassaan väitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!