Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:lle yllätystappio kurjissa olosuhteissa – ”Me yritimme pelata fudista, mutta nyt se ei onnistunut”

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 9.6.2016
Veikkausliigan huippuhetket 9.6.2016

Helsingin Jalkapalloklubi palasi maaottelutauolta kärsimällä 0–3-vierastappion Vaasan Palloseuralle Veikkausliigan ottelussa torstaina. Ottelu pelattiin Kaarlen kentällä, jossa 1292 katsojaa uhmasi sadesäätä.

Peliolosuhteet Salomon-myrskyn riepottelemalla Pohjanmaalla olivat vaikeat. Keli oli märkä ja kentän nurmi laikukas. Kun toppareitten väliset hitaat syötötkin pomppivat ruoholla holtittomasti, ei Klubi pystynyt pelaamaan taktiikkansa mukaista syöttöpeliä. Kaikkien onneksi VPS pääsee pelaamaan avauskotiottelunsa Hietalahden stadionin uudella tekonurmella 8. heinäkuuta.

Jos jalkapallossa ei itse käytä maalintekopaikkaansa, vastustajalle yleensä maistuu. Niin kävi tälläkin kertaa. 19. peliminuutilla HJK:n Alfredo Morelos irtosi vastahyökkäyksestä läpiajoon, mutta sijoitti pallon niukasti ohi Jevgeni Kobozevin vartioiman maalin. Seuranneesta maalipotkusta pallo päätyi VPS:n Steven Morisseylle, joka laukoi noin 20 metristä pallon HJK:n maalin alanurkkaan. Kaarlen perunapellolla saattoi olla osansa maalin syntymiseen. Pallo otti näet kentän pinnasta erikoisen pompun ohi Klubi-vahti Thomas Dähnen.

Pari minuuttia myöhemmin Moreloksella oli jälleen puolittainen läpiajo Atomin mainiosta tarjoilusta, mutta maali jäi uupumaan. 27. peliminuutilla Timi Lahti kiitti toisessa päässä. Aikaisemmin urallaan myös HJK:ta edustanut toppari sohi vapaapotkun jälkitilanteesta kahteen nollaan.

HJK hallitsi suvereenisti ensimmäisen puoliajan loppua luoden tukun hyviä hyökkäystilanteita. Toisella puoliajalla parhaat maalintekopaikat siunaantuivat kuitenkin vaasalaisille. Niissä Dähne torjui muutamaan otteeseen erinomaisesti. Andre Clennonin ylivoimahyökkäyksestä tekemälle 3–0-sijoitukselle hän ei voinut mitään.

”Ikinä ei pidä syyttää olosuhteita, koska ne ovat molemmille samat”, Klubin Sebastian Sorsa kommentoi ISTV:lle ottelun jälkeen. ”Me yritimme pelata fudista, mutta nyt se ei onnistunut.”

HJK:n kuuden tappiottoman pelin sarja katkesi, mutta se jatkaa Veikkausliigan kärjessä tappiosta huolimatta. Klubilla on nyt kahden pisteen kaula Maarianhaminan IFK:hon, joka jäi tasapeliin RoPSin vieraana. VPS nousi sarjan seitsemänneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!