Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viides NHL-finaali alkoi uskomattomalla tykityksellä – maalivahti piti Sharksin mestaruushaaveet elossa

Otteluvoitot ovat Pittsburgh Penguisille 3–2.

Urheilu
 
Charles LeClaire / USA TODAY Sports
Sharks-maalivahti Martin Jones oli mies paikallaan. Tässä hänen paremmuutensa joutuu tunnustamaan Penguinsin Nick Bonino.
Sharks-maalivahti Martin Jones oli mies paikallaan. Tässä hänen paremmuutensa joutuu tunnustamaan Penguinsin Nick Bonino. Kuva: Charles LeClaire / USA TODAY Sports

Kaikki oli pedattu Pittsburgh Penguinsin mestaruusjuhlille kotiyleisön edessä. Finaalisarjaa hallinnut Penguins oli voiton päässä Stanley Cupista. Vain harva jaksoi uskoa San Jose Sharksiin, jonka paras terä tuntui olevan kadoksissa.

Ratkaiseva neljäs voitto on jääkiekon pudotuspeleissä usein vaikein ottaa. Sitä se oli myös tällä kertaa.

San Jose Sharks nappasi 4–2-voiton maalivahti Martin Jonesin ja hyökkääjä Logan Couturen johdolla. Finaalisarja venyi kuudenteen otteluun, joka pelataan Sharksin kotihallissa Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Otteluvoitot ovat Penguinsille 3–2.

Perjantaiyönä pelattu viides finaali ei pelitapahtumien osalta juuri eronnut edellisistä. Penguins oli kiekollisesti parempi joukkue ja Sharks joutui hakemaan voittoa puolustamisen kautta.

Penguins voitti laukaukset 46–22, mutta siitä tilastosta ei ollut hyötyä, kun Sharks-vahti Jones oli loistavassa vireessä.

Hyökkäyspäässä Sharksin sankariksi nousi upeaa kautta pelaava Couture, joka teki maalin ja syötti kaksi.

Sharksin Joonas Donskoi ja Penguinsin Olli Määttä jäivät tällä kertaa ilman tehopisteitä.

Ottelun alku oli niin räväkkää ilotulitusta, että jokainen peliä yöllä seuraamaan noussut suomalaiskatsoja heräsi varmasti horroksestaan.

Consol Energy Centerissä nähtiin neljä maalia viidessä minuutissa ja kuudessa sekunnissa. Se oli jääkiekkoa viihdyttävimmillään.

Sharks tuli peliin kaikki tai ei mitään -asenteella. Avausmaalin teki Brent Burns, jonka laukaus etukulmaan yllätti Penguinsin maalivahdin Matt Murrayn.

Lisää vettä myllyyn iski Couture, joka ohjasi Justin Braunin siniviivalta lähteneen laukauksen verkkoon.

Penguinsille tuli mahdollisuus päästä peliin mukaan, kun Sharksin Danius Zubrusin purkukiekko lensi katsomoon ja Zubrus joutui jäähylle.

Kotijoukkue käytti saumansa ylivoimalla nopeasti. Jevgeni Malkin haki maalin kulmalta poikittaissyöttöä, mutta kiekko kimposi Sharks-puolustaja Braunin jalasta maaliin.

Maalirikas alku huipentui viiden minuutin pelin jälkeen. Carl Hagelin ohjasi Nick Boninon laukauksen verkkoon ja ottelu oli tasan 2–2.

Tuossa vaiheessa tuntui siltä, että jokainen laukaus menisi maaliin. Sharks-maalivahti Jones kuitenkin osoitti paineensietokykynsä ja otti pari tärkeää torjuntaa tasatilanteessa.

Myöhemmin avauserässä Jones tarvitsi myös tolppien apua, kun Phil Kessel oli täräyttää ylivoimalla Penguinsin johtoon.

Mitä pidemmälle avauserä eteni, sitä vahvemmin kotijoukkue hallitsi peliä. Sharks ei tästä kuitenkaan piitannut, vaan lähti erätauolle johtoasemassa. Melker Karlsson viimeisteli vartin jälkeen 3–2-osuman Couturen oivaltavasta rystysyötöstä.

Toinen erä ei ollut samanlaista ilotulitusta kuin ensimmäinen 20-minuuttinen. Penguins otti pelin yhä vahvemmin komentoonsa ja vei laukaustilaston 17–8.

Sharks-vahti Jones oli kuitenkin sitä mieltä, että finaalisarjaa olisi mukava jatkaa. Hänen upeiden torjuntojensa ansiosta toisessa erässä ei nähty lainkaan maaleja.

Heti erän alussa suomalaispuolustaja Määttä väläytteli syöttötaitoaan. Hän antoi omasta päädystä loistavan poikkikentän syötön Malkinille, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon. Jones kuitenkin selvitti Malkinin yrityksen.

Ennen toista erätaukoa Penguinsin tasoitusmaali roikkui ilmassa. Muun muassa Kessel ja Bonino pääsivät yrittämään laadukkaista paikoista, mutta Jones venyi kiekon eteen.

Päätöserän käsikirjoitus oli selvä. Pelillisesti alakynteen jääneellä Sharksilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin puolustaa yhden maalin johtoaan.

Crosbyn, Boninon ja Malkinin ketjut kävivät vuorollaan pyörittämässä peliä Sharksin päädyssä. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana lähimpänä maalia oli Conor Sheary, joka pääsi yrittämään Crosbyn poikittaissyötöstä.

Välillä vierasjoukkuekin pääsi tekopaikoille. Patrick Marleaulla oli loistava tilaisuus viedä Sharks kahden maalin johtoon, kun Couture antoi mainion syötön maalin eteen. Marleaun laukaus pysähtyi kuitenkin Murrayn räpylään.

Sharks-puolustajat ja Jones saivat hetken hengähdystauon, kun Donskoi hankki ylivoiman kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Pehmeäkätinen suomalaishyökkääjä harhautteli Penguins-puolustajat pyörryksiin ja Carl Hagelin joutui rikkomaan.

Sharksin ylivoimapelaaminen oli vaisua, mutta tässä tilanteessa tärkeämpää oli kahden minuutin tauko puolustustaistelusta. Ehkä juuri Donskoin hankkiman jäähyn takia Sharks pystyi pitämään johtoasemansa loppuun asti.

Ottelu sai sinettinsä, kun paljon parjattu Sharks-kapteeni Joe Pavelski viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin Joe Thorntonin syötöstä. Maali oli Pavelskin ensimmäinen finaalisarjassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!