Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donskoi menee hukkaan Sharksin ykkösketjussa

Urheilu
 

Vaikka Sharks kavensi NHL:n finaalisarjan tilanteeksi 2–3, joukkueen hyökkäyspelaaminen oli viidennessä loppuottelussa luvattoman vaisua.

Syy siihen on selvä. Pittsburgh Penguinsilla on Sidney Crosbyn, Nick Boninon ja Jevgeni Malkinin johtamat kolme ketjua, jotka pystyvät pyörittämään kiekollista peliä. Sharksin joukkueesta tähän pystyy vastaamaan vain Logan Couturen vitja.

Viidennessä finaalissa Couture, Patrick Marleau ja Melker Karlsson olivat järjestelemässä kolmea Sharksin maalia. Vähän liioitellen voisi sanoa, että kyseinen kolmikko vastasi haipaitojen jokaisesta maalipaikasta.

Joe Pavelskin, Joe Thorntonin ja Joonas Donskoin muodostama Sharksin ykkösketju oli sen sijaan pimennossa.

Donskoi sentään väläytti taitojaan kolmannen erän lopulla ja hankki rohkealla harhauttelullaan Penguinsille jäähyn. Muuten tämän kolmikon osalta oli hiljaista.

Vaikka Sharks-kapteeni Pavelski teki 4–2-maalin tyhjiin ottelun lopussa, hänen pelaamisensa on yhä todella heikkoa.

Ennen finaalisarjaa Pavelski teki 17 ottelussa 22 tehopistettä. Viidessä loppuottelussa hän on tehnyt vain yhden pisteen – laukomalla kiekon tyhjään verkkoon.

Johtuu se sitten loukkaantumisesta tai väsymyksestä, Pavelski jarruttaa ykkösketjun peliä.

Kun kolmikossa on yksi riippakivi, syöttökone Thorntonista ja huippuvireessä olevasta Donskoista ei saada parasta mahdollista irti.

Kolmessa ensimmäisessä finaalissa Donskoi pelasi Couturen rinnalla – ja teki tehot 1+2. Neljännessä pelissä Donskoi siirrettiin ykkösketjuun, jossa hänen osaamisensa hyökkäysalueella menee hukkaan.

Sharksin täytyy saada jalkeille vähintään toinen kunnolliseen hyökkäyspeliin kykenevä ketju, jotta joukkue voi voittaa Penguinsin kaksi kertaa peräkkäin.

Pavelskin tilalla ykkösketjussa voisi kokeilla esimerkiksi kokenutta Joel Wardia, joka on parantanut peliään pudotuspelien edetessä.

Katsomoon Sharks-kapteenia ei ehkä kannata heittää, sillä hän on alavireisenäkin uhka ylivoimalla.

Pavelskia voisi ajatella täsmäaseena. Vähemmän peliaikaa tasakentällisin – enemmän virtaa ja tehoja ylivoimalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?