Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matka maastoon käy keittiön kautta

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Vesa Koivunen
Eero Remes (vas.) ja Henric Stigell ovat myös innokkaita ruuanlaittajia.
Eero Remes (vas.) ja Henric Stigell ovat myös innokkaita ruuanlaittajia. Kuva: Vesa Koivunen

Enduroa ajava Henric Stigell kilpailee nuorten MM-sarjassa ja tavoittelee täyttä ammattilaisuutta ensi kaudeksi. Hyvänä apuna on enduron maailmanmestari Eero Remes, jonka kanssa Stigell asuu ja harjoittelee. Stigell panee kaiken peliin myös urheilun ulkopuolella, sillä kauppakorkeakoulun kokeista tulee pelkkiä vitosia.

”Hei, laita siihen vielä ananasta ja fetajuustoa”, Eero Remes opastaa essuun kääriytynyttä Henric Stigelliä. Remes paistaa kanoja ja freesaa samalla porkkana-sipuliseosta toisella pannulla. Enduron hallitsevana maailmanmestarina Remes vastaa pääruuista. Oppipoika, junnujen MM-sarjaa ajava ja motocrossin viime vuoden Suomen mestari Henric Stigell, on päässyt vasta alkuruoka-asteelle.

”Eero on meidän keittiömestarimme”, Stigell sanoo hymyssä suin.

”Kun itse tekee, ei tarvitse muita syyttää, jos ruoka ei maistu”, Remes toteaa.

Stigell teki viime vuonna ison päätöksen ja vaihtoi lajia motocrossista enduroon. Stigell, 23, solmi sopimuksen italialaisen TM-tallin kanssa ja muutti harjoitusleirien ajaksi saman katon alle Remeksen kanssa.

Kaksipyörätaituri löi kaksi kärpästä yhdellä iskulla: hän pääsi ensi yrittämällä kauppakorkeakouluun ja maailmanmestarin oppiin. Parempaa tilannetta ei nuorelle urheilijalle voisi kuvitella.

”Totta kai Eeron [Remes] merkitys on suuri. Ajamme yhdessä, elämme yhdessä ja juttelemme paljon kaikesta, joten saan parasta oppia koko ajan. Siitä on ollut uskomattoman suuri hyöty”, Stigell sanoo.

Nuori kuljettaja ei kieri rahoissa, joten budjetin kokoaminen vaatii paljon ulkoisia tukijoita. Hän tietää, ettei rahoitusta tule välttämättä edes ensi vuodelle, joten tulokset pitää olla sen kaltaisia, että tallipaikka irtoaa ilman mittavaa taloudellista panosta Suomesta.

”Alkukaudesta olin hiukan hermostunut, mutta kisa kisalta olemme menneet eteenpäin. Kiinnostusta ensi kautta kohtaan on osoitettu muutamaltakin eri taholta.”

Kaksikon yhteistyö on kantanut toivottua tulosta, ja Stigell on parantanut tuloksia kilpailu kilpailulta. Yhteiset harjoitukset maistuvat, ja vielä paremmalta maistuu ruoka.

”Ruuanlaitto on kyllä ihan hauskaa. Se on sellainen pieni oma juttu, jota haluan tehdä”, Remes sanoo.

Tänä viikonloppuna ajettava Heinolan MM-osakilpailu on junioriluokan kuljettajalle erittäin mieluinen. Kotiyleisö ei tuo miehelle mitään paineita – päinvastoin.

”Todella mahtavaa päästä ajamaan kotiyleisön edessä. Ehdottomasti lähden tekemään kauden parasta tulosta”, parhaimmillaan neljänneksi ajanut Stigell hymyilee.

Voittoa hän ei kuitenkaan lupaa.

”Kärjessä ajava Giacomo [ Redondi ] on niin kova, etten pysty häntä voittamaan ilman todella hyvää tuuria tai hänen epäonneaan, mutta kaikki on moottoriurheilussa mahdollista. Palkintokorokkeelle lähdetään ajamaan.”

Enduro ja kaikenlainen ajoharjoittelu vievät suurimman osan Stigellin elämästä, mutta myös opiskelulle jää aikaa.

Lyhyiden kotimaan visiittien aikana Stigell käy tenttimässä ja numerot ovat olleet todella hyviä, pelkkiä vitosia.

”Kun käyn Suomessa, tapaan kavereitani. Tentit kuuluvat luonnollisesti ohjelmaan, sillä koulu on todella tärkeä asia minulle”, Stigell sanoo naama peruslukemilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!