Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pieni suuri ranskalainen nousi esiin

Urheilu
 
Ari Virtanen
Darren Staples / Reuters
N’Golo Kanté (oik.) ja Romanian Nicolae Stanciu.
N’Golo Kanté (oik.) ja Romanian Nicolae Stanciu. Kuva: Darren Staples / Reuters

Aina silloin tällöin jalkapallossa joku tekee jotain uutta, ennennäkemätöntä tai jotain niin hyvin, että nimi jää lajin historiankirjoihin. Nämä muistetaan: Cruyff-käännös, Panenka-rangaistuspotku tai Ranskan entisen keskikenttäpelaajan Claude Makelelen mukaan nimetty Makelele-rooli.

Ranskan keskikenttäpelaajan N’Golo Kantén nimi tuskin jää samalla tavalla historiankirjoihin. Kanté vain suorittaa täydellisesti Makelele-rooliaan.

Pienen suuren ranskalaisen peli keskikentän pohjalla oli nautinnollista katsottavaa. Kerta toisensa jälkeen iskeytyi Kantén jalka Romanian syöttöjen väliin.

Katkojensa jälkeen Kanté pelasi simppelisti ja tehokkaasti. Usein syöttö ohitti yhden Romanian puolustuslinjan ja napsahti suoraan etenevän ranskalaispelaajan ylemmälle jalalle.

25-vuotias Kanté pelaa ensimmäistä arvoturnaustaan. Keväällä Kanté nousi tuntemattomuudesta Valioliigan tähdeksi Leicesterin mestarijoukkueessa. Nyt hän teki samanlaisen esiinmarssin kansainvälisellä tasolla, viidennessä maaottelussaan.

169-senttinen Kanté tyrehdyttää tehokkaasti vastustajien peliä EM-turnauksessa. Ranskan puolustuslinja osoitti sen sijaan haavoittuvuutensa – sitä ei Kantékaan pysty suojelemaan loputtomasti.

Hyökkäyspäässä Kanté oli ottelun lopussa yhtenä ratkaisupelaajana. Hän antoi ovelan syötön Dimitri Payet’lle, joka laukoi voittomaalin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!