Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tämä suomalainen kurkku ennustaa EM-otteluiden tuloksia – Vain Saksa mursi taian sunnuntaina

Urheilu
 
Suomalainen Ennustajakurkku ennustaa Facebook-sivuillaan jalkapallon EM-otteluita.
Suomalainen Ennustajakurkku ennustaa Facebook-sivuillaan jalkapallon EM-otteluita.

Se näyttää valokuvissa aivan tavalliselta suomalaiselta kurkulta. Sitä ympäröi kelmu, jossa on vielä kiinni Helsingin Eteläesplanadilla sijaitsevan ruokakaupan punnitsemistarra.

Mutta tämä kurkku ei ole mikä tahansa Cucumis Sativus. Se on Ennustajakurkku, joka on Facebook-sivuillaan päätynyt hämmentävästi oikeaan tulokseen jo ainakin kahdessa jalkapallon EM-kisojen ottelussa.

Kurkun ennustusmekanismi muistuttaa pullonpyöritystä. Kurkun löytäjä ”Ilari” asettaa kurkun ensin lattialle. Sitten hän laskee sen molemmille puolille paperilaput, joissa on kulloisessakin ottelussa pelaavien maiden nimilyhenteet. Tämän järkeen Ilari pyöräyttää Ennustajakurkkua hellävaroen.

Voittaja on kurkun mukaan se maa, jota kohti punnitsemistarrapää osoittaa pyörimisen tauottua. Jos tarra jää täsmälleen puoliväliin, on tuloksena tasapeli.

”En pyri tulkitsemaan kurkkua liikaa. Olen vain sen ennustusten välittäjä”, Ilari sanoo. Hänen tehtävänään on lähettää kuva kurkun jokaisesta ennustuksesta sen Facebook-sivuille.

Kurkku on ennustanut oikein jo Sveitsin ja Walesin voitot. On mahdollista, että se oli oikeassa myös Englannin ja Venäjän tasapeliin päättyneessä ottelussaan, vaikka osoitti lievästi kohti Venäjää.

”Se, miten kurkun käyryyttä tässä tilanteessa olisi pitänyt tulkita, jätettäköön uskonoppineiden puitavaksi”, Ilari kertoo.

”Kieltämättä otsalleni nousi hikikarpaloita, kun Venäjä sai aikaan loppupainostuksen ottelussa. Siinä elettiin lähes raamatullisia hetkiä.”

Ennustajakurkun syntytarina on kiehtova. Ilari löysi kurkun kuin kohtalon johdattamana.

”Olimme kisoja edeltävänä torstaina karaokekierroksella. Kävelimme pitkin Esplanadia, kun löysimme kurkun makaamasta tieltä”, Ilari muistelee.

”Koko ilta oli puhuttu EM-kisoista, joten kyseessä oli varmasti kohtalon johdatus. Tulkitsimme, että kurkulla on oltava kyky ennustaa otteluita. Olen monesti Espaa kävellyt, mutta kurkkua ei koskaan ole tullut vastaan.”

Tänään EM-kisoissa pelataan ottelut Turkki–Kroatia, Puola–Pohjois-Irlanti ja Saksa–Ukraina.

”Ennustajakurkun mukaan Kroatia ja Puola voittavat omat ottelunsa. Se ei anna tuloksille mitään tulkinnan varaa, vaan on kannassaan jyrkkä.”

Saksa–Ukraina-pelissä voi sen sijaan muhia yllätys.

”Kurkku ennustaa todellista jymypaukkua, sillä se osoittaa tasapeliä. Kurkun käyryys osoittaa kuitenkin hieman kohti Saksaa, mikä voi viitata siihen, että Saksa hallitsee ottelua.”

Aiemmin jalkapallon arvokisaottelujen ennustajina ovat tunnetuksi tulleet lähinnä eläimet: edesmennyt Paul-mustekala, Isopääksi ristitty kilpikonnaoraakkeli ja Flocke-pingviini.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Ennustajakurkku on ensimmäinen suomalainen vihannes, jolla on vastaava ominaisuus.

”Ennustajakurkku heijastelee ajan henkeä, sillä se on ensimmäinen vegaaninen jalkapalloennustaja.”

EM-kisojen lopullista voittajaa kurkku ei vielä tiedä. Ilari huomauttaa, ettei se myöskään halua kannustaa vedonlyöntiin.

”Kurkku kertoo tulokset vain päiväkohtaisesti, peli kerrallaan.”

EM-pelit sunnuntaina: Turkki–Kroatia 0–1. Puola–Pohjois-Irlanti 1–0. Saksa–Ukraina 2–0. Ennustajakurkun osumaprosentti 2/3.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?