Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eero Remes pysäyttämätön enduron MM-sarjassa

Heinolassa Remes ajoi kauden kahdeksanteen voittoon ja venytti voittojen sarjan jo kahteentoista.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Vesa Koivunen
Eero Remes voitti molemmat päivät enduron MM-sarjan Heinolan osakilpailussa.
Eero Remes voitti molemmat päivät enduron MM-sarjan Heinolan osakilpailussa. Kuva: Vesa Koivunen

Heinola. Enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes on kovassa iskussa. Hän on voittanut kauden kaikki kahdeksan enduron E1-luokan MM-osakilpailua ja voittoputki on nyt kaikkiaan kahdentoista osakilpailun mittainen, kun lasketaan viime kausi mukaan.

Edellisen kerran Remes on kammettu korkeimmalta korokkeelta viime vuoden kesäkuussa, jolloin hän oli Italian osakilpailussa toinen. Palkintokorokkeen ulkopuolelle hänet on jätetty vain kerran kuluneen kahden vuoden aikana.

”Kyllähän tässä on hyvä tahti päällä, mutta keskitytään nyt jokaiseen kisaan kerrallaan. Voittoja tulee, jos on tullakseen ja katsotaan sitten kauden jälkeen mihin se riittää”, Remes sanoi Heinolassa.

Endurolegenda Juha Salminen voitti vuonna 2000 kaikki kymmenen osakilpailua ja nousi seuraavalla kaudella ykköspallille vielä kahdeksan kertaa venyttäen voittosarjan yhteensä 18 osakilpailun mittaiseksi. Mikäli Remeksen tahti jatkuu alkukauden kaltaisena, hän voi lyödä Salmisen ennätyksen kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Ranskassa syyskuussa.

”Ai, oikein ennätyksistä ruvetaan puhumaan? No, totta puhuakseni, ei tuollaisia asioita tule mietittyä ollenkaan. Ajetaan kilpailu kerrallaan, eikä mietitä sen enempää voittoputkia. Onhan se toki ihan kiva juttu”, Remes naurahtaa.

Myös muut suomalaiset ylsivät hyviin suorituksiin. Eemil Pohjola intoutui juniorluokassa kovaan vauhtiin ja ylsi jopa pohja-aikaan päivän toiseksi viimeisellä maastokokeella. Kolmas sija sai miehen leveään hymyyn.

”Kyllähän tämä oli aika iso yllätys jopa itselleni. Tiesin, että vauhti on aika hyvällä mallilla ja päätin aamulla, että tänään pannaan kaikki peliin. Virheitä tuli hiukan enemmän, mutta tulos oli kuitenkin kiitettävä. Tästä on tosi kiva jatkaa ensi viikonlopun Ruotsin osakilpailuun”, Pohjola totesi iloisena.

Myös alle 20-vuotiaiden osakilpailussa saatiin suomalaismenestystä, kun Antti Hänninen ajoi kolmanneksi.

”Näin ennen viimeistä maastokoetta, että Ranskan [Jean-Baptiste] Nicolot kaatui ja yritin vielä viimeiseen asti, mutta ihan ei riittänyt”, alle sekunnin toisesta sijasta jäänyt Atti Hänninen puhisi maalissa.

Suomalaissuoritusten lisäksi enduroväkeä puhutti uutinen Päijänteen ympäriajon MM-arvosta.

”Aivan mahtava homma! On todella kiva päästä ajamaan lumella ja jäällä. Olen todella innoissani asiasta”, hihkui E2-luokassa kolmanneksi ajanut Italian Alex Salvini.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet yhtä optimistia Päitsin suhteen.

”Onkohan siinä nyt mietitty ihan kaikkia asiat loppuun saakka? Nyt MM-sarjassa on yksi iso huoltopaikka, Päitsillä pitäisi liikkua useita huoltoautoja yhden kuljettajan perässä, jotta saadaan lämmintä päälle ja renkaita vaihdettua. Kustannukset nousevat pilviin, joten on aika vaikea uskoa, että tuota kilpailua ajetaan ensi vuonna. Ei ainakaan sellaisena, kun Päitsi on totuttu ajamaan, E1-luokassa kuudenneksi ajanut, aktiiviuransa viime vuonna päättänyt Matti Seistola sanoi.

Enduron MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Ruotsissa. Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Ranskassa 11 syyskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!