Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luka Modrić ansaitsi paikkansa otsikoissa

Kroatia sai jälleen täydellisen alun EM-turnauksessa

Urheilu
 
Christian Hartmann / Reuters
Kroatian Luka Modrič (vas.) juhli maaliaan Ivan Perišićin kanssa.
Kroatian Luka Modrič (vas.) juhli maaliaan Ivan Perišićin kanssa. Kuva: Christian Hartmann / Reuters
Turkki–Kroatia 0–1

Pariisi. Ranskan EM-turnauksen ensimmäisinä päivinä on nähty jo lukuisia loistavia yksilösuorituksia, jotka ovat kääntäneet pelin kulun joukkueensa hyväksi. Ranskan pelasti Dimitri Payet, Walesin Gareth Bale ja sunnuntain puheenaiheeksi nousi ansaitusti Kroatian talismaani Luka Modrić.

Modrić ratkaisi voiton Turkista uskomattoman hienolla volleylaukauksellaan, joka lähti Selçuk İnanin purkupallosta vastapalloon ja putosi maalin alanurkkaan.

Turkki kävi jatkuvaa puolustustaistelua Kroatian laidoilta vyöryviä hyökkäyksiä vastaan. 40. minuutin jälkeen Turkki siivosi ensin kulman ja sitä seuranneen keskityksen, mutta Modrićin jatkolaukaus oli liikaa.

Maali oli turnauksen ensimmäisten pelien komeimpia, ja se herätti hiljaiseloa viettäneen kroatialaiskatsomon raikuvaan lauluun.

Kroatian päävalmentaja Ante Čačić kuvaili osumaa maagiseksi ja sanoi lehdistötilaisuudessa, että Modrić ansaitsi paikkansa kisojen puheenaiheena.

”Tämä oli hänen parhaita pelejään Kroatian maajoukkueessa. Me tarvitsemme häntä tuollaisessa vireessä, koska silloin joukkueemme näyttää paremmalta ja aggressiivisemmalta”, Čačić sanoi.

Jotain maagista Real Madridin keskikenttäpelaajassa tosiaan on. Kroatia ei ole koskaan hävinnyt, kun Modrić on onnistunut maalinteossa. Kymmenen kertaa Kroatia on voittanut Modrićin maalin ansiosta ja kerran pelannut tasan.

”En tiedä, onko se totta. Mutta jos näin on, olen iloinen siitä. Osuin maalissa palloon täydellisesti. Olen kuitenkin enemmän iloinen voitostamme ja esityksestämme kuin maalista”, Modrić sanoi lehdistötilaisuudessa.

Čačić kehui Modrićin kokonaisvaltaista peliä, joka nosti Kroatian voittoon pelissä mukana rimpuilleesta Turkista. Voi sanoa, että Modrićin ansiosta Kroatia sai jälleen kerran täydellisen startin turnaukseen.

”Minun täytyy olla tyytyväinen joukkueeseeni, sillä voitto avausottelussa on todella tärkeä turnauksessa”, Čačić sanoi.

Neljännessä EM-turnauksessaan pelaava Kroatia ei ole vielä kertaakaan hävinnyt avausottelua.

Turkki sen sijaan on hävinnyt kaikissa neljässä EM-turnauksessaan avausottelunsa.

”Fyysisesti väsähdimme tunnin jälkeen. Kroatia oli parempi. Valitettavasti vaihtommekaan eivät toimineet”, Turkin päävalmentaja Fateh Terim kertoi ottelun jälkeen.

Turkille on helppo povata vaikeuksia, kun se pelaa vielä Espanjaa ja Tšekkiä vastaan. Jälkimmäinen voitti karsintalohko A:n, jossa Turkki sijoittui kolmanneksi Islannin jälkeen.

Vaikka Turkki olikin hävinnyt 16 edellisestä ottelustaan vain yhden, ei se näyttänyt Parc des Princes -stadionilla jatkopelien arvoiselta. Turkki sai vain kaksi maalintekoyritystä maalia kohti.

Vanha vihollisuus heräsi eloon Pariisin Parc des Princes -stadionilla. Maat ovat käyneet tiukkoja kamppailuja EM-turnauksissa, eikä maiden kolmaskaan kohtaaminen tarjonnut yhtään sen ystävällisempää vääntöä.

Siitä todisti kroatialaistoppari Vedran Ćorlukan kolmeen kertaan ottelussa paikattu verinen pää.

Vuonna 2008 Turkki voitti rangaistuspotkujen jälkeen Kroatian puolivälierissä. Nyt oli Kroatian revanssin vuoro.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!