Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Šokkitappio jatkoi Brasilian jalkapalloahdinkoa – karsiutui Copasta lohkon parhaalla maalierolla

Urheilu
 
Winslow Townson / USA Today Sports
Peru juhli jatkopaikkaa Copa Americassa.
Peru juhli jatkopaikkaa Copa Americassa. Kuva: Winslow Townson / USA Today Sports

Brasilia koki 0–1-šokkitappion Perulle Copa American alkulohko B:n viimeisen kierroksen ottelussa maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Tulos tiesi jalkapallon suurmaan karsiutumista puolivälieristä. Joukkue jäi lohkonsa kolmanneksi neljällä pisteellä. Seitsemään pisteeseen noussut Peru voitti lohkon ennen viiden pisteen Ecuadoria.

Brasilialla oli lopulta lohkon paras maaliero 7–2, mutta Haitista otettu 7–1-murskavoitto ei Perua vastaan paljon painanut. Maailmanlistalla seitsemäntenä oleva Brasilia joutui tunnustamaan 41 pykälää alempana olevan Perun paremmaksi.

Viisi kertaa maailmanmestaruuden ja kahdeksan kertaa Copa American voittanut maa olisi tarvinnut jatkopaikkaan vain tasapelin, mutta Raul Ruidiazin maali 75. minuutilla syöksi Brasilian ulos kisoista.

Ruidiaz näytti ohjanneen pallon verkkoon kädellään, mutta erotuomari Andres Cunha hyväksyi pitkän neuvottelun jälkeen maalin. Voit katsoa maalin täältä.

Joukkueen päävalmentaja Dunga ei kuitenkaan myöntänyt pelkäävänsä työpaikkansa puolesta.

”Pelkään vain kuolemaa. Puheenjohtaja tietää, mitä teemme ja kuinka työskentelemme. Brasilian maajoukkueen päävalmentajana täytyy ymmärtää, että kritiikkiä sataa, jos tuloksia ei tule”, Dunga totesi ottelun jälkeen.

Hän antoi kritiikkiä ottelun tuomaristolle ratkaisumaalista ja pyysi aikaa saadakseen maan jalkapallon taas raiteilleen.

”Kaikki haluavat asioiden muuttuvat kahdessa minuutissa. Jalkapallossa pitää olla kärsivällisyyttä ja uskoa siihen, mitä tekee.”

Tappio jatkoi Brasilian murheellisia esityksiä arvoturnauksissa. Kaksi vuotta sitten MM-kotikisat päättyivät välierissä 1–7-murskatappioon Saksaa vastaan, viime vuonna Copa Americassa joukkue karsiutui puolivälierissä Paraguayta vastaan, ja nyt turnaus päättyi alkulohkooon.

Winslow Townson / USA Today Sports
Raul Ruidiaz (vas.) teki ottelun ainoan maalin ohi Brasilian maalivahdin Alisson Becker. Puolustaja Daniel Alves oli myöhässä tilanteesta.
Raul Ruidiaz (vas.) teki ottelun ainoan maalin ohi Brasilian maalivahdin Alisson Becker. Puolustaja Daniel Alves oli myöhässä tilanteesta.
Kelvin Kuo / USA Today Sports
Brasilian päävalmentaja Dunga ei pelkää työnsä puolesta.
Brasilian päävalmentaja Dunga ei pelkää työnsä puolesta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?