Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irlannin ”jätkät” hiljensivät Ruotsin Zlatanin

Kisojen suurimpiin tähtiin lukeutuva Zlatan Ibrahimović onnistui tekemään maalin laukomatta maalia kohti. Irlanti hallitsi peliä Ruotsia vastaan.

Urheilu
 
John Sibley / Reuters
Zlatan (oik.) sai onnitteluja joukkuetovereiltaan järjestettyään Ruotsin tasoitusosuman.
Zlatan (oik.) sai onnitteluja joukkuetovereiltaan järjestettyään Ruotsin tasoitusosuman. Kuva: John Sibley / Reuters

Irlanti–Ruotsi 1–1

Pariisi

”Jätkät takalinjoilla pitivät ison miehen hiljaisena.”

Irlannin puolustaja Seamus Coleman kiteytti Ruotsi-ottelun jälkeen sen, minkä kaikki näkivät Stade de France -stadionilla. Ruotsin ja yksi kisojen suurimmista tähdistä, Zlatan Ibrahimović (vastedes pelkästään Zlatan) oli vaisu, eikä pystynyt nostamaan Ruotsin tasoa Irlannin yläpuolelle.

Zlatan saapui sanojensa mukaan Ranskaan kuninkaana ja lähti legendana. Paluu olikin sitten hiljaisempi. Pitkät ajat Irlanti-ottelusta Zlatan vietti keskiympyrän muotoisella yksityissaarellaan omassa ylhäisessä yksinäisyydessään.

Tauon jälkeen Zlatan katsoi saarensa rannalta, miten Coleman purjehti oikealta läpi ruotsalaisten karikkojen ja keskitti pallon rangaistusalueen toiselle laidalle. Wes Hoolahan osui täydellisesti palloon ja vei Irlannin 1–0-johtoon.

”Tunne oli uskomaton, kun näin maalin takana juhlivat irlantilaiskannattajat. Minullakin oli perhe katsomossa”, Irlannin maalintekijä ja ottelun parhaana pelaajana palkittu Hoolahan kertoi ottelun jälkeen.

Pelaajien suorituksia tilastoineen Whoscored.comin mukaan Zlatan sai avausjaksolla vain kaksi laukausta aikaiseksi, joista toinen tuli blokatuksi. Kolme kertaa Zlatanilta vietiin pallo, ja kahdesti hän voitti pääpallokamppailun. Ei siis erityisen kiireinen alkuilta Stade de Francella, Pariisissa itsensä legendaksi nimittäneelle ruotsalaiselle.

Tekemisen puute johtui pitkälti Irlannista, joka aloitti pelin hyvin ja piti Zlatanin irti pallosta. Ilman sitä on yhden miehen maajoukkueen vaikea tehdä ihmeitä.

Irlannin maali 48. minuutilla herätti Ruotsin ja Zlatanin, ja sen jälkeen oli Irlannin vuoro olla vaikeuksissa.

Zlatan toi kuitenkin Ruotsin tasoihin 71. minuutilla. Hän eteni rangaistusalueelle ja keskitti pallon maalin suulle kohti Sebastian Larssonia. Ciaran Clark yritti vaikeassa tilanteessa purkua, mutta onnistui puskemaan pallon omaan maaliin.

Todennäköisesti Zlatan tarkoittikin niin – nero pelaajaksi kun on. Maali merkittiin luonnollisesti Clarkin omaksi maaliksi.

Tilastoyhtiö Optan tietojen mukaan Ruotsista tuli EM-turnauksessa ensimmäinen joukkue, joka on tehnyt maalin laukomatta kohti maalia sitten vuoden 1980.

Toisen puoliajan lopussa nähtiin väläys menneisyydestä, kun 35-vuotias Robbie Keane täydensi kentällä olevaa kolmikymppisten pelaajien suurta kerhoa. Keanesta tuli samalla Irlannin kautta aikain vanhin kenttäpelaaja, joka on pelannut EM-turnauksessa.

”Olen pettynyt tulokseen, koska meidän olisi pitänyt voittaa ottelu. Voimme saada paljon positiivisia asioita irti tästä pelistä. Ruotsilla ei ollut maalipaikkoja, ja hallitsimme peliä alusta loppuun. Odotan Belgian kohtaamista”, Robbie Keane.

Ruotsalaistoimittaja yritti kysyä, oliko Keane yllättynyt Ruotsin pelistä.

”En ole huolissani Ruotsista. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Minua kiinnostaa, miten Irlanti pärjää. Minä en välitä onko Ruotsi hyvä vai p****. Ruotsi peli on nyt pelattu, ja odotan Belgian kohtaamista”, Keane sanoi.

Ruotsalaistoimittajien kysymykset kuvastivat hyvin sitä asennetta, mikä ruotsalaisten keskuudessa on vallinnut. Irlannin piti olla ennakolta ajateltuna heikoin vastustaja Ruotsille.

”Tunnemme nyt pettymystä. Meidän pitää tehdä 300 prosenttia enemmän. Ensimmäiset 50 minuuttia Irlanti oli parempi”, Ruotsin päävalmentaja Erik Hamrén kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?