Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Cleveland venytti NBA:n finaalisarjan kuudenteen peliin

Tehoduo LeBron James ja Kyrie Irving teki historiaa.

Urheilu
 
Cary Edmondson USA Today Sports
LeBron James (vas.) oli elementissään kuudennessa finaalissa. Vastassa Harrison Barnes.
LeBron James (vas.) oli elementissään kuudennessa finaalissa. Vastassa Harrison Barnes. Kuva: Cary Edmondson USA Today Sports

Cleveland. Cleveland Cavaliers pilasi Golden Staten valmiiksi katetut kultajuhlat ryöstämällä voiton NBA:n viidennessä loppuottelussa koriluvuin 112–97.

Clevelandin LeBron James ja Kyrie Irving löysivät molemmat heittonsa, kun joukkue pelasi selkä seinää vasten ahdistettuna.

Koko sarjan vahvasti pelannut Irving oli nyt täysin pysäyttämätön. Heittonsa kanssa tähän asti takellellut James oli hänkin kuin uudesti syntynyt. Molemmat keräsivät pelissä 41 pistettä.

Kaksikko teki NBA:n loppuottelujen historiaa, sillä ensimmäistä kertaa kaksi saman seuran pelaajaa heitti loppuottelussa yli 40 pistettä.

Clevelandin pisterohmuilla oli tavallista enemmän tilaa mellastaa, sillä Golden Staten kovin puolustaja Draymond Green oli sivussa saatuaan edellisen pelin loppuhetkillä tahallisten virheiden tilinsä täyteen.

Green hermostui neljännessä pelissä LeBron Jamesille, joka taisi onnistua ärsyttämään vastustajan avainpelaajan sivuun tärkeästä pelistä.

Golden State ei kuitenkaan taipunut helpolla. Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta tähänastisen finaalisarjan ylivoimaisesti parasta peliä. Varsinkin lopulta 37 pistettä heittänyt Klay Thompson oli hyvässä vireessä. Stephen Curry säesti 25 pisteellä.

Toiselle puoliskolle lähdettiin tasapisteistä. Aikaisemmin se on tarkoittanut sitä, että Golden State karkaa viimeistään loppuminuuteilla vastustajaltaan, mutta tällä kertaa Cleveland antoi korin korista ja välillä kaksikin.

Cleveland heitti peräti 53 prosentin tarkkuudella. Suuri ansio siitä kuului Irvingille, joka osui 17 kertaa 24 yrityksestään. Golden State jäi sille vaatimattomaan 36 prosenttiin.

Aina hurjasti tsemppaavan Draymond Greenin puuttuminen kävi lopulta isännille kalliiksi. Green on kuitenkin mukana seuraavassa pelissä ja pelikieltonsa jäljiltä varmasti täynnä tulta ja tappuraa.

Golden State Warriors johtaa sarjaa 3–2. Mestaruus on siis jälleen katkolla seuraavassa loppuottelussa, joka pelataan Clevelandissa ensi perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Mestaruus vaatisi Clevelandilta lisää urotekoja, sillä mikään joukkue ei ole noussut loppuotteluissa mestariksi 1–3-tilanteesta.

Cary Edmondson / USA Today Sports
Myös Kyrie Irving (vas.) onnistui loistavasti.
Myös Kyrie Irving (vas.) onnistui loistavasti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?