Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä sai 150 000 euron sakot levottomuuksista – Uefa uhkaa sulkea maan kokonaan EM-kisoista

Venäläiskannattajien katsottiin syyllistyneen katsomorettelöintiin, rasistisiin huutoihin ja ilotulitteiden heittelemiseen lauantaina Marseillessa pelatussa ottelussa.

Urheilu
 
Jalkapallohuligaanit ottavat yhteen Marseillessa – venäläisten toiminta "ammattimaista"
Jalkapallohuligaanit ottavat yhteen Marseillessa – venäläisten toiminta "ammattimaista"
Englantilaisten ja venäläisten jalkapallohuligaanien yhteenotot kärjistyivät maiden kohdatessa alkulohkon ensimmäisessä ottelussa Marseillessa. Marseillen johtavan syyttäjän mukaan venäläiset huligaanit ovat valmistautuneet tekemään äärimmäistä väkivaltaa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa sulkee Venäjän pois Ranskan EM-kisoista, jos maan kannattajat aiheuttavat lisää ongelmia katsomossa. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Uefa määräsi Venäjälle lisäksi 150 000 euron sakon Venäjä–Englanti-ottelun levottomuuksien takia. Venäläiskannattajien katsottiin syyllistyneen katsomorettelöintiin, rasistisiin huutoihin ja ilotulitteiden heittelemiseen lauantaina Marseillessa pelatussa ottelussa. Myös osa englantilaisfaneista osallistui tappeluun.

Uefa tuomitsi venäläisten ja englantilaisten katsojien väkivaltaiset yhteenotot iljettäviksi.

”Tuollaisella Englannin ja Venäjän maajoukkueiden niin kutsuttujen kannattajien käyttäytymisellä ei ole mitään sijaa jalkapallossa – urheilulajissa, jota meidän täytyy suojella ja puolustaa”, Uefa tiedotti.

Uefa on vedonnut Englannin ja Venäjän jalkapalloliittoihin, jotta maiden jalkapallokannattajat käyttäytyisivät ”vastuullisesti ja kunnioittavasti”.

Venäjän urheiluministeri ja jalkapalloliiton puheenjohtaja Vitali Mutko sanoi hyväksyvänsä Uefan ukaasin siitä, että Venäjä suljetaan seuraavasta välikohtauksesta ulos kisoista.

”Suostumme Uefan päätökseen. Mitä muutakaan voimme tehdä?” Mutko kommentoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Sakkorangaistusta Mutko piti liiallisena, mutta ei kuitenkaan nähnyt järkeä valittaa siitä.

”Emme voi vaikuttaa siihen. Sakkohan on valtava, ottaen huomioon, ettei Venäjän jalkapalloliitto ole kaupallinen organisaatio”, Mutko kommentoi R-Sport-sivuston mukaan.

Sky Sportsin mukaan on aihetta pelätä, että venäläiset ja englantilaiset kannattajat voivat rettelöidä uudestaan. Venäjä pelaa keskiviikkona Slovakiaa vastaan Lillessä, ja Englanti puolestaan torstaina noin 30 kilometrin päässä Lensissä. Monet englantilaisfanit majoittuvat kuitenkin Lillessä.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve on esittänyt, että kisoja isännöivät kaupungit kieltäytyisivät alkoholin myynnistä päivää ennen otteluita ja ottelupäivinä niillä alueilla, joissa liikkuu jalkapallokannattajia.

Ranskalaisviranomaiset ovat päättäneet jo saattaa joukon venäläisiä jalkapallokatsojia pois Ranskasta.

Eric Gaillard / Reuters
Venäläisten jalkapallofanien bussi pysäytettiin Etelä-Ranskassa tiistaina. Matkustajia epäiltiin rettelöinnistä otteluiden yhteydessä.
Venäläisten jalkapallofanien bussi pysäytettiin Etelä-Ranskassa tiistaina. Matkustajia epäiltiin rettelöinnistä otteluiden yhteydessä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?