Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutinen Stanley Cup -voittajan katkerasta piikittelystä oli satiiria

Urheilu
 

Tämä artikkeli perustui satiirisen urheilublogin Sports Picklen kirjoitukseen, eikä Phil Kessel ole todellisuudessa jättänyt mainittua ilmoitusta. Tässä kuitenkin alkuperäinen juttu.

Voittajan on helppo hymyillä. Näin tekee ainakin Pittsburghissa Stanley Cupin voittanut jääkiekkoilija Phil Kessel, joka on edelleen katkeroitunut edellisessä kotikaupungissaan Torontossa saamastaan kohtelusta.

Maanantaina hän maksoi kalavelkoja piikittelemällä kaupunkilaisia kokosivun ilmoituksessa paikallislehdessä. Asiasta kertoi muun muassa Sports Pickle -blogi.

Kessel pelasi Toronto Maple Leafsissa kuusi vuotta. Hän oli joukkueen tähtipelaaja, joka sai usein syyt niskoilleen joukkueen menestymättömyydestä. Toronton kaltaisessa jääkiekkohullussa suurkaupungissa kohtelu oli välillä hyvin kovaa.

Kesseliä haukuttiin niin mediassa kuin fanien puheissakin usein hyvin epäoikeudenmukaisesti. On yleisessä tiedossa, että Torontossa on tehty viime vuosina paljon virheitä joukkueen rakentamisessa.

Kessel oli joukkueen parhaita pelaajia koko ajan, vaikka ei pystynytkään johdattamaan sitä menestykseen.

Viime kesänä Kessel saa kaipaamansa. Hänet kaupattiin kesken monivuotisen sopimuksen Pittsburghiin, josta vastakkaiseen suuntaan siirtyi muun muassa suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen.

Kessel aloitti uudessa seurassaan vaisusti, mutta toisaalta koko Penguins alisuoritti syksyllä aina joulukuiseen valmentajanvaihdokseen saakka. Sen jälkeen alkoi Pittsburghin nousu ja myös Kessel paransi otteitaan.

Pudotuspeleissä hän olikin jo yksi tärkeimmistä pelaajista HBK-ketjuksi nimetyssä yhdistelmässä, jossa pelasivat myös Carl Hägelin ja Nick Bonino. Hän oli muun muassa seuransa paras maalintekijä kevään ratkaisupeleissä.

Stanley Cup -juhlien lomassa koitti Kesselin pienimuotoisen koston aika. Hän julkaisi Toronto Star -lehden urheiluosastolla kokosivun ilmoituksen, jonka pinta-alasta puolet täyttää kuva hymyilevästä Kesselistä.

Tekstiosuudessa Kessel kertoo olevansa nyt voittaja ja kiittävänsä siitä torontolaisia. Hänen näkemyksensä mukaan kaupungin kiekkofanit savustivat hänet pois organisaatiosta, jolla ”ei ole minkäänlaista käsitystä ”voittavan joukkueen rakentamisesta”.

Kessel ei peittele katkeruuttaan vaativaa torontolaisyleisöä kohtaan.

”Mitä tahansa teinkin jäällä tai sen ulkopuolella, te syytitte minua, riippumatta siitä, miten huonosti joukkue oli koottu. Olin siitä vihainen, mutta nyt tiedän, etten olisi ikinä päässyt Pittsburghiin ilman teitä”, hän kirjoittaa ilmoituksessa.

Kessel lupaa, ettei koskaan unohda Torontoa, eikä myöskään lakkaa ikinä hymyilemästä. Jälkikirjoituksessa hän piikittelee vielä Starin jääkiekkotoimittajaa Steve Simmonsia.

”Kuinka maa [Kanada], joka on tuottanut Margaret Atwoodin ja Alice Munron kaltaisia kirjallisuuden jättiläisiä, voi suoltaa myös sellaista sontaa kuten Steve Simmons”, yhdysvaltalainen Kessel päättää.

Artikkelissa kerrotaan myös torontolaisen hotdog-kauppiaan saamasta 50 000 dollarin nimettömästä lahjoituksesta. Saatekirjeessä sanottiin lahjan olevan kauppiaan ”suurimmalta fanilta ja Stanley Cup -voittajalta”, joten sen antajaa ei tarvitse kauan arvailla.

Kyseisen myyntikojun vakioasiakkaana tunnettua Kesseliä arvosteltiin Torontossa muun muassa ruokavaliosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!