Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katso peiliin, Cristiano Ronaldo

Urheilu
 
Jason Cairnduff / Reuters
Cristiano Ronaldo ei onnistunut ohittamaan Islannin maalivahtia Hannes Thor Halldorssonia.
Cristiano Ronaldo ei onnistunut ohittamaan Islannin maalivahtia Hannes Thor Halldorssonia. Kuva: Jason Cairnduff / Reuters

Jalkapallon EM-kisoissa nähtiin tiistaina toistaiseksi suurimmat yllätykset, kun Unkari kaatoi Itävallan, ja Islanti pakotti Portugalin tasapeliin.

Kisojen suurimpiin tähtiin kuuluva Portugalin Cristiano Ronaldo purki turhautumistaan 1–1-tasapeliin haukkumalla Islannin taktiikan ja pelityylin.

”Islanti ei yrittänyt mitään, he vain puolustivat, puolustivat, puolustivat.”

”Tämä oli onnekas ilta heille. Olimme turhautuneita, koska he eivät edes yrittäneet pelata. En usko, että he saavuttavat mitään täällä.”

Turhautuminen on ymmärrettävää, sillä Portugali hallitsi ottelua selvästi ja loi tarpeeksi maalipaikkoja kolmeen pisteeseen. Käytös ei kuitenkaan ole hyväksyttävää.

Ronaldo teki tällä kaudella Real Madridissa yhteensä 48 maalia, ja EM-karsinnoissa osumia syntyi viisi, joten maaleitta jääminen piskuista Islantia vastaan otti ymmärrettävästi koville.

Hyökkääjä oli ottelun ahkerin laukoja, sillä hän yritti maalintekoa peräti kymmenen kertaa. Yrityksistä vain yksi suuntautui maalia kohti, kun hän puski avoimesta paikasta päin maalivahti Hannes Thor Halldorssonia.

Ottelun alussa Ronaldo tuhri toisen huippupaikan, kun hän potkaisi puhtaan hudin pitkästä pystypallosta, kun pieni ohjaus olisi riittänyt maalintekoon. Mies voi siis syyttää tasapelistä ihan itseään ja lopettaa syyllisen etsimisen muualta.

Ronaldo on Portugalin kaikkien aikojen paras maalintekijä maajoukkueessa osuttuaan yhteensä 58 kertaa 127 ottelussa.

Hän on joukkueen kapteeni, jonka tulisi näyttää esimerkkiä kentällä ja sen ulkopuolella. Pelitovereille valittaminen, vastustajan kättelemättä jättäminen ja lopputuloksen vähäinen kunnioittaminen eivät kuulu hyvän kapteenin ominaisuuksiin.

Kasvojen pesun paikka tulee Portugalin ja Ronaldon kannalta onneksi nopeasti, kun Itävalta asettuu vastaan lauantaina.

Toivottavasti peiliin on katsottu ennen sitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?