Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiavoittaja Rutherford järjestää pituushyppykisan takapihallaan

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Damir Sagolj / Reuters
Greg Rutherford voitti pituushypyn kultaa Pekingin olympialaisissa viime syksynä.
Greg Rutherford voitti pituushypyn kultaa Pekingin olympialaisissa viime syksynä. Kuva: Damir Sagolj / Reuters

Pituushypyn olympiavoittaja Greg Rutherford aikoo järjestää omalla takapihallaan huipputasoisen kilpailun, johon kutsutaan koko lajieliitti. Britti kertoi aikeistaan tiedotusvälineille keskiviikkona.

”Minulla on itse asiassa oikein hyvä hyppypaikka, parempi kuin Timanttiliigan kilpailuissa”, Rutherford sanoi BBC:n verkkosivuilla.

Hän rakensi hyppypaikan yhdessä isänsä kanssa. Kilpailuun on jo pyydetty muun muassa olympialaisissa hopeaa Rutherfordin takana hypännyt Australian Michael Watt.

Kilpailu pidetään näillä näkymin syyskuussa pian Rion olympialaisten jälkeen. Rutherford suunnittelee rakennuttavansa pihalle katsomon 50–100 ihmiselle ja pitävänsä kisan jälkeen puutarhajuhlat kutsuvieraille.

”Haluan saada tälle rahoitusta, jotta kilpailijoille voidaan maksaa. Voin tehdä tästä tapahtuman, jollaisia urheilussa ei järjestetä”, Rutherford visioi.

1900-luvun lopun supernimet Carl Lewis ja Mike Powell ovat viime aikoina arvostelleet pituushypyn nykytilaa. Rutherfordilla on heillekin terveisiä.

”Jos totta puhutaan, en halua nähdä Carlia taloni liepeillä. Jos Mike ja Carl haluavat tehdä comebackin, toivotan heidät tervetulleiksi. On ilo kukistaa heidät”, Rutherford vitsaili.

Hänellä on myös Britannian yleisurheiluliiton tuki hankkeelle sillä edellytyksellä, että hyppypaikka täyttää viralliset kilpailusäännöt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?