Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roy Hodgsonin salaisuuksien joukkue – vakoojien pelko pakottaa pimittämään harjoitukset

Urheilu
 
Lee Smith / Reuters
Englanti harjoitteli keskiviikkona Chantillyssa. Keskellä seisoo Wayne Rooney.
Englanti harjoitteli keskiviikkona Chantillyssa. Keskellä seisoo Wayne Rooney. Kuva: Lee Smith / Reuters

Lens.

”Talk is talk and the action on the field is action on the field”, Englannin päävalmentaja Roy Hodgson sanoi keskiviikon lehdistötilaisuudessa

Eli puhe on puhetta ja peli on peliä. Hodgson ei lähtenyt enää mukaan niin sanottuun sanojen sotaan, jota Walesin kapteeni Gareth Bale oli lietsonut ennen Englannin ja Walesin torstaista ottelua.

Bale oli sanonut, että Walesilla on enemmän intohimoa kuin Englannilla. Hodgson oli kuitannut Balen kommentit epäkunnioittaviksi.

Keskiviikon lehdistötilaisuudessa Lensin stadionilla brittitoimittajat yrittivät heittää bensaa liekkeihin kysymällä jälleen Balen sanoista.

”En oikeastaan halua kommentoida toisten ihmisten sanomisia. Olemme tyytyväisiä siihen intohimoon, jota meidän peleissämme on ollut. Meillä ei ole todellakaan epäilyksiä intohimostamme tai sitoutumisestamme. Jos jollain on toisenlainen mielipide, niin olkoon sitten niin”, Hodgson vastasi kysymykseen Balen kommenteista.

Hodgsonin puheet lehdistötilaisuudessa kuvastivat hyvin sitä tapaa, jolla hän lähestyy EM-turnausta. Hän ei halua paljastaa mitään sen enempää puheissaan kuin harjoituksissaan. Siksi Lensin stadionilla nähtiin myös erikoinen näytös, joka nähdään EM-turnauksessa ennen jokaista Englannin ottelua.

Joukkueen kenraaliharjoitus on pakonomainen vartin seisoskelutuokio stadionin nurmella. Pakollinen siksi, että joukkueen käynti ottelustadionilla on todellakin pakollinen. Sen sijaan sitä ei ole määritelty, mitä siellä nurmella pitää tehdä. Hodgson ei halua joukkueensa tekevän yhtään mitään.

Kun harjoitukset alkoivat, ensimmäisenä pelaajatunnelista tuli ulos kapteeni Wayne Rooney, perässään maalivahti Joe Hart ja hyökkääjä Jamie Vardy. Valioliigan mestarijoukkueen Leicester Cityn hyökkääjä Vardy maleksi Rooneyn perässä keskelle kenttää. Rooney selvästi nauratti kaksikkoa, sillä Vardy taipui kaksinkerroin nauraessaan jollekin jutulle.

Sen jälkeen joukkoon liittyi James Milner, ja hetkeä myöhemmin muu joukkue käveli kentälle. Daniel Sturridge jutteli entisen seurakaverinsa Raheem Sterlingin kanssa. Ei tästä seisoskelusta voinut tehdä mitään johtopäätöksiä. Nathaniel Clyne tuijotteli ympärilleen. Tyhjässä stadionissa ei ollut paljon nähtävää.

Sen pelaajat saattoivat rekisteröidä muistiinsa, että Bollaert-Delelis-stadionilla on katsomot lähes kiinni kentässä, ja tiiviillä 38 000 katsojaa vetävällä stadionilla tulee todennäköisesti valtava meteli Englannin ja Walesin fanien huutaessa omilleen torstaina.

Joukkueen olematon harjoitustuokio johtuu Hodgsonin salailevasta ja luvalla sanoen hieman vainoharhaisestakin suhtautumisesta. Hodgson pelkää vastustajien vakoojia. Englanti pitää kaikki harjoituksensa piilossa Chantillyssa sijaitsevassa harjoituskeskuksessaan, jota ympäröi kolme metriä korkea pressuaita.

Brasilian vuoden 2014 MM-turnauksesta jäi selvästi traumoja. Silloin Hodgson oli raivoissaan, kun italialaiset vakoilivat hänen joukkueensa harjoituksia ennen Italialle kärsittyä 1–2-tappiota Manauksessa.

Lehdistötilaisuuteen osallistunut Wayne Rooney oli yhtä tyhjäsanainen kuin valmentajansa, mitään särmää puheissa ei juuri ollut.

”Valmistaudumme jokaiseen peliin samalla tavalla oli vastassa sitten Venäjä tai Wales”, Rooney sanoi hänelle ominaiselle hieman vaisulla äänellään.

Hodgson ei odottanut yllätyksiä Walesilta.

”Emme odota heidän muuttavan pelitapaansa. En usko, että yllätymme heidän kokoonpanostaan tai siitä, mitä he tekevät kentällä. Valitettavasti mekään tuskin pystymme yllättämään heitä, koska he tuntevat meidän pelaajamme ja pelitapamme”, Hodgson kertoi.

Kun ”harjoituksissa” vartti on täynnä, suuntasivat pelaajat Rooneyn johdolla takaisin stadionin uumeniin.

”Boys”, Hodgson komensi loputkin pelaajat mukaansa. Pakkopyörähdys on ohi, varsinainen näytös on torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?