Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teuvo Teräväinen kaupattiin Carolinaan palkkadumppauksen kylkiäisenä

Urheilu
 
Anni Reenpää / Lehtikuva
Teuvo Teräväinen
Teuvo Teräväinen Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva

Chicago Blackhawks kauppasi keskiviikkona suomalaishyökkääjänsä Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanesiin.

Teräväisen kanssa maisemaa vaihtoi hyökkääjä Bryan Bickell. Carolina hyvitti Chicagoa kahdella varausvuorolla näistä kahdesta pelaajasta.

Teräväisen siirrosta maksetun korvauksen vähäisyyttä selittää se, että Chicago halusi tosiasiassa eroon Bickellin palkkakattorasituksesta.

Bickell oli Chicagon viime vuosien mestarijoukkueiden avainpelaajia ja sai siitä palkkioksi mehevän, monivuotisen sopimuksen.

Tällä kaudella hän ei enää kuitenkaan mahtunut enää pelaavaan kokoonpanoon. NHL-sääntöjen mukaisesti hänen sopimuksestaan lasketaan silti neljä miljoonaa dollaria kattosummaan, jonka joukkueet saavat pelaajilleen yhteensä maksaa.

Bickellin sopimus esti Chicagoa käytännössä hankkimasta uusia pelaajia ja tekemästä jatkosopimuksia. Teräväiselle olisi varmasti löytynyt käyttöä, mutta viime kauden ajoittaiset vaikeudet saattoivat osaltaan pudottaa suomalaisen asemia valmennusjohdon silmissä.

Carolinassa Teräväinen saa varmuudella uuden mahdollisuuden. Hän on nimenomaan se kiihoke, joka sai seuran ottamaan vastaan Bickellin ylihintaisen sopimuksen

”Teuvo on nuori, huipputaitava pelaaja, joka pelaa yhä tulokassopimuksellaan”, Hurricanesin toimitusjohtaja Ron Francis hehkutti NHL.com -sivustolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?