Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittimellakat jatkuivat Lillessä – Uefa ei pudota Englantia EM-kisoista

Urheilu
 
WOLFGANG RATTAY
Humaltuneet brittifanit sytyttivät soihdun Lillen kaduilla 15. kesäkuuta.
Humaltuneet brittifanit sytyttivät soihdun Lillen kaduilla 15. kesäkuuta. Kuva: WOLFGANG RATTAY

Englantilaisfanien huono käytös jatkui jalkapallon EM-kisoissa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ranskan poliisi joutui käyttämään voimakeinoja Lillen kaupungissa mellastaneita kannattajia vastaan.

Lillessä ei kuitenkaan eilen nähty pelättyjä venäläis- ja englantilaishuligaanien välisiä tappeluita. Venäjä hävisi kaupungissa eilen pelatussa ottelussa Slovakialle lukemin 1–2. Englanti pelaa tänään torstaina hegemoniakamppailun Walesia vastaan kello 16 Lensissa.

Tappeluiden puutteesta huolimatta poliisi joutui pidättämään kaupungissa 36 ihmistä erilaisista rikkeistä johtuen. Pääosin ongelmia aiheuttivat englantilaiset, jotka kansoittivat baarit ja niiden lähialueet.

Humaltuneet kannattaja muodostivat jopa 200 ihmisen kokoisia metelöiviä ryhmiä. Näin tapahtui, vaikka alkoholin saaatavuutta oli vähennetty kaupungissa merkittävästi ja sinne oli komennettu jopa 4 000 poliisia.

Pimeän tullen poliisi joutui puuttumaan yksittäisten ryhmien välisiin yhteydenottoihin. Se turvautui muun muassa kyynelkaasuun, poliisikoiriin ja äänikranaatteihin. Yöstä selvittiin ilman mainittavampaa väkivaltaa, mutta kadut rauhoittuivat vasta aamun tunteina.

Reutersin mukaan pidätettyjen joukossa oli ainakin kolme venäläistä, joiden epäillään olleen osallisena Marseillen mellakoihin.

Uefa on aiemmin sakottanut Venäjän jalkapalloliittoa ja ilmoittanut sulkevansa sen kisoista, jos kannattajien mellakointi katsomoissa ei lopu. Se on vedonnut myös Englannin jalkapalloliittoon ja uhannut sitä vastaavankaltaisilla toimenpiteillä.

Joukkueiden fanit ottivat rajusti yhteen Marseillen stadionilla lauantaina, kun Englanti ja Venäjä päätyivät 1–1-tasapeliin kisojen avausottelussaan.

Reutersin tietojen mukaan Uefa ei kuitenkaan järjestä johtokomitean tapaamista torstaiyön tapahtumiin liittyen. Se tarkoittaa sitä, ettei Englanti ole vaarassa menettää kisapaikkaansa. Vain johtokomitealla on oikeus rankaista maata niistä rikkeistä, joita kannattajat ovat tehneet stadionin ulkopuolella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!