Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vardy ja Sturridge nousivat penkiltä ratkaisijoiksi – Wales ei onnistunut vieläkään voittamaan Englantia

Urheilu
 
BENOIT TESSIER / Reuters
Vaihtomiehet Daniel Sturridge (vas.) ja Jamie Vardy käänsivät Wales-ottelun Englannin eduksi toisella jaksolla.
Vaihtomiehet Daniel Sturridge (vas.) ja Jamie Vardy käänsivät Wales-ottelun Englannin eduksi toisella jaksolla. Kuva: BENOIT TESSIER / Reuters

Lens.

Walesin puolustus pystyi yhden puoliajan pitämään Englannin kurissa. Englannin kärkenä aloittanut Harry Kane ei ollut uhka Walesille, mutta vaihdosta tulleet Jamie Vardy ja Daniel Sturridge käänsivät ottelun Englannille. Walesin edellinen voitto Englannista oli vuodelta 1984.

Ottelun lisäajalla 1–1-tilanteessa Walesin uhrautuvaisesti puolustanut puolustuslinja murtui viimein Englannin hyökkääjien Jamie Vardyn ja Daniel Sturridgen kombinaatiopelistä. Sturridge syötti pallon boksiin ja juoksi itse perässä tekemään maalin. Laukaus kahden puolustajan edestä yllätti Walesin maalivahdin Wayne Hennesseyn ja Englanti siirtyi lisäajan toisella minuutilla 2–1-johtoon.

Voitto oli Englannille elintärkeä, sillä nyt se on kiinni jatkopaikassa.

Wales on yhtä kuin Gareth Bale eli Bales. Wales elää tai kaatuu tähtipelaajansa onnistumisista. Seitsemässä viime ottelussa, joissa Bale on tehnyt maalin on Wales voittanut. Tällä kertaa sama taika ei pitänyt.

Torstaina Wales ei näyttänyt uhkaavan avauspuoliajalla lainkaan Englannin maalia. Sitten Wales sai puoliajan lopussa suoran vapaapotkun noin 28 metrin päässä maalista.

Bale asettui pallon taakse ja laukoi pallon voimalla ja taidolla kohti maalia. Pallo ylitti muurin ja laskeutui kohti alanurkkaa. Englannin maalivahti Joe Hart ehti saada sormensa väliin mutta ei kyennyt torjumaan palloa.

Wales oli osoittanut jälleen kerran riippuvuutensa Real Madridin tähtipelaajasta.

Britannian derby alkoi juuri niin kuin sopi olettaakin, kun molemmat joukkueet tuntevat toisensa kuin omat taskunsa. Tunnelma Lensin 38 000 katsojan stadionilla oli erittäin intensiivinen, kun Walesin ja Englannin kannattajat ylläpitivät vuorotellen huutomyrskyä.

Walesin kannattajat hurrasivat omiensa uhrautuvaiselle puolustustaistelulle.

Kun Wales sai viiden puolustajan ja kolmen keskikenttäpelaajan pakkansa kasaan puolustuksessa, oli Englannin hyvin vaikeata löytää väyliä murtaa puolustuslinjaa. Englanti pelasi 4–3–3-ryhmityksellä Walesin 5–3–2-ryhmitystä vastaan.

Englanti aloitti samalla avauskokoonpanolla kuin avausottelussaan Venäjää vastaan. Wales oli tehnyt kolme muutosta. Maalilla oli tällä kertaa Danny Wardin sijasta Wayne Hennessey, keskikentän pohjalla oli Joe Ledley ja Hal Robson-Kanu aloitti toisena kärkenä Gareth Balen rinnalla. Ledley ja Hennessey olivat viimein toipuneet täyteen pelikuntoon.

Englanti törmäsi avausjaksolla Walesin puolustusmuuriin, mikä aiheutti kyllä kosolti vapaapotkuja Englannille. Avausottelun jälkeen kritiikkiä saanut Harry Kane täräytti 22. minuutilla vapaapotkun katsomoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Gary Cahill puski pallon Wayne Rooneyn vapaapotkusta Walesin maalivahdin Wayne Hennesseyn syliin.

Englannin vaarallisin maalipaikka avausjaksolla tuli seitsemännellä minuutilla. Englannin vastahyökkäys käynnisti Harry Kanen syötöstä pystyyn Adam Lallanalle, joka keskitti maalin eteen. Raheem Sterling pääsi täysin avopaikasta laukomaan maalin ohi. Se oli paikka, joka Sterlingin olisi pitänyt ehdottomasti pystyä käyttämään.

Englannin peliä pyöritti jälleen pitkälti Rooney, joka syötti avausjaksolla 35 syöttöä, joista onnistuneita oli 90 prosenttia.

Toisella jaksolla Sterling ja Kane tekivät tilaa Sturridgelle ja Vardylle. Vaihtojen seurauksena Englannin ryhmitys muuttui muotoon 4–2–3–1.

55. minuutilla Rooneyn laukaus pakotti Hennesseyn torjumaan pallon kulmaksi. Hodgsonin vaihto palkittiin, kun seuraavassa tilanteessa pallo kimposi maalinedusruuhkasta Walesin pelaajasta Jamie Vardylle, joka tökkäsi pallon maaliin ja toi Englannin tasoihin.

Englannin päävalmentajalle Roy Hodgsonille ottelu saattoi olla viimeinen herätys siitä, että Vardyn pitäisi aloittaa ottelut Kanen sijasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!