Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Englanti voitti EM-derbyn

Vaihtomiehet Daniel Sturridge ja Jamie Vardy ratkaisivat Walesia vastaan.

Urheilu
 
Christian Hartmann / Reuters
Englannin maalintekijät Daniel Sturridge (vas.) ja Jamie Vardy (11) juhlivat Sturridgen voittomaalia lisäajalla.
Englannin maalintekijät Daniel Sturridge (vas.) ja Jamie Vardy (11) juhlivat Sturridgen voittomaalia lisäajalla. Kuva: Christian Hartmann / Reuters

Englanti 2

Wales 1

Lens

Englannin tuuli kääntyi nopeasti. Englannin päävalmentaja Roy Hodgson oli jo valmis valittamaan jälleen kerran joukkueensa epäonnesta, kun Wales-ottelun lisäajalla Daniel Sturridge teki ottelun voittomaalin. Hodgson tuuletteli maalia ekstaasissa.

”Voittomaalin tultua penkillä olleet pomppasivat vaihtoaition kattoon”, Roy Hodgson kertoi ottelun jälkeen.

Hän kertoi luulleensa joutuvansa jälleen kerran valittamaan ottelun jälkeen.

”Meillä oli peli hallinnassamme, ja toisella jaksolla näytti siltä, että tekisimme maalin joka kerta hyökätessämme. On epätavallista, että tuuri kääntyy näin nopeasti, jo seuraavassa pelissä”, Hodgson kertoi ja viittasi lauantaiseen Venäjä-otteluun, jolloin Venäjä tasoitti lopussa.

Käännekohdaksi osoittautui Hodgsonin tekemä tuplavaihto toisen puoliajan alussa. Englannin tasoitusmaalin tehnyt Jamie Vardy ja 2–1-voittomaalin viimeistellyt Sturridge tulivat kentälle toisen puoliajan alussa Harry Kanen ja Raheem Sterling tilalle.

”Tiesimme, että Kane ja Sterling tekivät kovasti töitä Venäjää vastaan. Meillä oli penkillä sellaisia pelaajia kuin Sturridge, Marcus Rashford, Vardy, Jack Wilshere, Jordan Henderson ja James Milner. Kun on tällaisia hyökkäysvaihtoehtoja penkillä, sitä miettii, kenet laittaisi kentälle. Teimme vaihdot ajoissa, ja mielestäni se oli oikea ratkaisu”, Hodgson kertoi.

Sturridgen voittomaali katkaisi Englannin voitottomien otteluiden sarjan arvoturnauksissa. Vuoden 2012 EM-turnauksen puolivälieristä lähtien Englanti oli pelannut viisi voitotonta ottelua arvoturnauksissa.

”Luulin, että tilanteesta olisi voinut tulla rangaistuspotku, mutta jatkoin vain pelaamista ja onnistuin panemaan pallon maaliin. Kaikki tapahtui niin nopeasti, että on vaikeata kuvailla maalintekoa. Nyt on mahtava tunne”, Sturridge kuvaili lisäajalla tullutta maalia.

Wales on yhtä kuin Gareth Bale eli Bales. Seitsemässä viime ottelussa, joissa Bale on tehnyt maalin, on Wales voittanut. Tällä kertaa taika ei toteutunut.

Wales ei näyttänyt uhkaavan avauspuoliajalla lainkaan Englannin maalia. Sitten Bale sai puoliajan lopussa suoran vapaapotkun noin 28 metrin päässä maalista. Englannin maalivahti Joe Hart ehti saada sormensa väliin mutta ei kyennyt torjumaan palloa.

Englanti törmäsi avausjaksolla Walesin 5–3–2-ryhmityksen puolustusmuuriin. 55. minuutilla muuri murtui, kun Sturridge keskitti pallon maalille.

Pallo kimposi Walesin puolustaja Ashley Williamsista paitsioasemassa olleelle Vardylle, joka laukoi pallon maaliin. Koska Walesin pelaaja koski viimeisenä palloon ennen Vardya, ei tilannetta tuomittu paitsioksi. Aplodit tuomareille, jotka näkivät tilanteen oikein.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!