Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kannattajat toivoivat rauhallista pelipäivää

Lensin kaduilla riitti faneja ja poliiseja ennen Walesin ja Englannin ottelua.

Urheilu
 
Ari Virtanen / HS
Simon (vas.) ja Colin Moran matkalla Englannin ja Walesin otteluun Lensissa.
Simon (vas.) ja Colin Moran matkalla Englannin ja Walesin otteluun Lensissa. Kuva: Ari Virtanen / HS

Lens

Englannin ja Walesin kohtaamisessa riitti turvallisuuden tunnetta. Noin 35 000 asukkaan Lensin kunnassa Ranskassa oli ennen Englannin ja Walesin iltapäiväottelua vähintään saman verran kannattajia kuin asukkaita, ja poliisienkin edustus oli vahva.

Lensin stadion vetää 38 000 katsojaa, ja jotkut epätoivoiset yrittivät vielä saada lippuja kaupungin pääkadulta. Edellisiltana englantilaiskannattaja kertoi maanmiehilleen ostaneensa neljä lippua tuhannella eurolla. Mustan pörssin kauppa toimi.

Jos Lillessä olikin kahakoitu keskiviikkona, Lensissa oli rauhallista. Englantilaiset ja walesilaiset kannattajat kittasivat kaljaa kadulla muovituopeista poliisin valvovan katseen alla.

Alkoholin myyntikielto stadioneiden läheisyydessä ottelupäivinä ei koske ravintoloita, jotka voivat myydä muovituopeissa mietoa alkoholia. Muovituopeissa siksi, että niistä ei saa tehtyä yhtä helposti vaarallisia heittoaseita kuin lasipulloista.

Pullojen sijaan Lensin keskustassa lensivät muovipallot, ja Walesin ja Englannin kannattajat pitivät keskenään hauskaa ja lauloivat laulujaan.

”Toivomme hyvää tunnelmaa ja hyvää ottelua. Koska olemme Walesista, haluaisimme Walesin voittavan”, David Owens kertoi stadionin liepeillä.

”Englannilla on hyvä joukkue ja hyviä pelaajia, mutta niin on meilläkin hyviä pelaajia. Tasapeli olisi hyvä tulos, koska sillä varmistaisimme jatkopaikan”, Rhys Owens sanoi.

Mitä mieltä olette tunnelmasta juuri nyt täällä stadionin läheisyydessä?

”Mahtava tunnelma. Kaikki ovat iloisia ja hauskalla tuulella. Tunnelma on paljon lämpimämpi kuin odotimme, kun ottaa huomioon median raportit. Puhuimme juuri poliiseille, jotka olivat mukavia ja toivottivat kannattajat tervetulleiksi. Toivomme, että tunnelma pysyy tällaisena”, David Owens kertoi.

David ja Rhys Owens olivat nähneet aiemmin Walesin ottelun Slovakiaa vastaan, ja Lensin jälkeen he olivat suuntaamassa Toulouseen Walesin ja Venäjän otteluun.

”Emme ole nähneet minkäänlaisia ongelmia matkan varrella. Toulousen ottelusta olemme hieman huolissamme. Englannin kannattajat ovat toistaiseksi käyttäytyneet todella hyvin”, Rhys Owens sanoi.

”Mediassa on annettu sellainen kuva, että Venäjän kannattajat ovat harjoitelleet toimintaansa. Emme tiedä, onko se liioittelua, mutta suhtaudumme hieman jännityksellä siihen otteluun. Walesin ja Englannin kannattajien kesken on tietenkin kilpailua, mutta ei pahantahtoisuutta. Lens vaikuttaisi olevan todella hyvin poliisin turvaama, joten nautimme ottelun tunnelmasta”, David Owens sanoi.

Englantilaiskannattajilla oli luonnollisesti päinvastaiset toiveet ottelusta kuin walesilaisilla.

”Odotamme Englannin voittoa”, Colin Moran sanoi nauraen.

”Uskon, että tunnelmasta tulee hyvä Walesia vastaan”, Simon Moran sanoi.

Helikopterin pörinä täytti äänimaiseman. Lens ja kannattajat olivat vahvassa valvonnassa.

Gonzalo Fuentes
Walesin kannattaja kannusti omiaan aurinkoisella stadionilla Lensissa.
Walesin kannattaja kannusti omiaan aurinkoisella stadionilla Lensissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!