Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapio Nirkon purjeet kulkevat kovaa

Espoolainen haluaa olla mukana mitalitaistelussa Rion vesillä.

Urheilu
 
Seppo Samuli
Tapio Nirkko
Tapio Nirkko Kuva: Seppo Samuli

Tapio Nirkko tuntee olevansa varusteiden, purjehduskunnon sekä henkisten voimavarojen puolesta täydessä terässä. Kaiken pitääkin olla parhaimmillaan, koska Rio de Janeiron olympialaiset alkavat elokuussa.

”Haluan olla mitalitaistelussa mukana”, Nirkko sanoi olympiapurjehtijoiden lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

31-vuotias espoolainen on ollut parhaimmillaan EM-kisoissa toinen (2009) ja MM-kisoissa viides (2012). Lontoon olympialaisista neljä vuotta sitten tuli kymmenes sija.

Nirkon finnjolla-luokassa sallitaan kohtalaisen paljon purjeen ja maston viritystä. Nirkko uskoo, että hänellä on jopa etumatkaa useimpiin kilpakumppaneihinsa nähden varusteiden suhteen. Neljän hengen suomalais-ruotsalais-ranskalainen purjehdustiimi on kehittänyt purjeita yhdessä jo vuosikausia.

Helsinkiläisen WB-Sailsin purjeet ovat osoittautuneet erittäin meneviksi.

”Meillä saman purjeen käyttäjillä on muihin kilpailijoihin nähden ollut suhteellisesti parempi vauhti Rion vesillä kuin muualla”, Nirkko kertoi.

Nirkko on viettänyt jo 120 vuorokautta Riossa harjoittelemassa. Testitiimistä kaksi, ruotsalainen Max Salminen ja ranskalainen Jonathan Lobert, kilpailevat Nirkkoa vastaan olympialaisissa.

”Kaikki testituloksemme ovat kuitenkin täysin avoimia.”

Kisassa saa käyttää kahta purjetta, jotka on usein viritetty hieman eri tuulioloihin. Tieteellisen tarkan tutkimustyön tuloksena syntyneet purjeet ovat elintärkeitä Nirkolle.

Rion esiolympialaisissa Nirkolle oli käydä köpelösti.

”Matkalaukkuni, jossa purjeeni olivat, oli kadoksissa 10 päivää. Nyt aion viedä kisapurjeet varmuuden varoiksi jo viimeistelyleirin aikana kisapaikalle, jossa panen ne hyvään jemmaan.”

Nirkon purjehdus kulkee nyt hyvin. Hän oli viime viikolla Weymouthin maailmancupin kisassa neljäs.

Ennen hieman ailahtelevana purjehtijana tunnettu Nirkko on saanut suoritusvarmuutta.

”En enää pyri niin kovalla riskillä yhden lähdön voittoon. Oma perustasoni riittää jo korkealle. Nyt jaksan odottaa sitä palkintoa viikon lopusta tasaisilla suorituksilla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?