Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bottas haluaa taas huippuvauhtiin

Bakun katuradan suoralla auto kulkee yli 340 kilometriä tunnissa.

Urheilu
 
Maksim ŠEMETOV
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Kuva: Maksim ŠEMETOV

Baku

Azerbaidžan ottaa F1-väen vastaan englanninkielisellä tervehdyksellä (The Speed in higher in the land of fire). Tulisessa maassa vauhtikin siis kasvaa.

Viime sunnuntaina palkintopallille Kanadassa kavunnut Valtteri Bottas nyökkää tyytyväisenä sloganille.

Williamsin FW38-Mercedeksen huippunopeudet ovat kohdallaan.

Kanadassa kolmanneksi ajanut Bottas kiiti tutkaan koko kisan kovimman huippunopeuden 347,4 kilometriä tunnissa.

Bakun upouusi katurata tarjoaa koko MM-sarjan pisimmän suoran, jolla on mittaa peräti 2,2 kilometriä. Onko Williams nopein tutkassa myös tällä radalla?

”Uskon, että se on mahdollista. Jos niin on, se riippuu vähän kompromisseistä eli niistä säädöistä, paljonko olemme valmiit ottamaan mutkissa takkiin ollaksemme nopeita suoralla. Meillä on hyvä skaala takasiipikokoja. Pitää vain valita siitä oikea kompromissi”, Bottas aprikoi torstaina kuumalla ratavarikolla.

Radan suunnitellut saksalaisarkkitehti Hermann Tilke muistutti HS:n haastattelussa, ettei Bakun suora kuitenkaan ole sarjan nopein suora.

”Kiihdytyksellisesti pisin ja nopein paikka on edelleen Belgian Spa-Francorchamps”, Tilke totesi.

Hänen arvionsa mukaan tällä Bakun pitkällä suoralla huippunopeus kasvaa yli 340 kilometriin tunnissa. Kun puhutaan katuradasta, tuollainen kyyti saa karvat pystyyn.

Mercedeksen mittausten mukaan Bakussa voidaan saavuttaa jopa 360 kilometrin tuntinopeus. Kuinka tärkeä huippunopeus on sitten kuljettajalle?

”Totta kai auttaa paljon, jos saa hyvän vauhdin siihen suoralle. Ei siellä muualla paljon ohitella. Jos saa hyvät suoravauhdit, se auttaa kisassa varmasti”, Bottas puntaroi.

Kanadan tulos hiveli Williams-tiimin itsetuntoa ja teki hyvää myös Bottakselle.

”Se oli yksi parhaista kisoistani. Saimme pitkän vetomme onnistumaan, ja tein tasaiset kierrosajat. Tietenkään en voi olla sataprosenttisen tyytyväinen, koska en voittanut. Näin vaikealla kaudella tulos antoi kuitenkin todella hyvän tunteen maalissa”, Bottas sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!