Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Polkupyörällä Bakun katurataan tutustunut Räikkönen mielissään kierroksen pituudesta

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Bakun rata on myös lenkkeilijöiden mieleen.
Bakun rata on myös lenkkeilijöiden mieleen. Kuva: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Kimi Räikkönen paneutui Bakun uuden katuradan haasteisiin ajamalla kuuden kilometrin kierroksen polkupyörällä.

Ferrarin suomalaiskuski on aina mielissään päästessään uusille radoille. Nyt Baku tarjoaa pitkän uran neljännen ja samalla kaikkien aikojen nopeimman katuradan.

"Tulin keskiviikkoiltana. Jokainen rata ja paikka on aina erilainen. Kuljettajan elämä on kuitenkin aina pitkälti samanlaista kaikkialla. Näemme varikot ja autotallit torstaina ja sitten teemme tuttavuutta radan kanssa perjantain harjoituksissa”, Räikkönen listasi rutiinilla.

Kuskeille uudet radat tarjoavat piristävän haasteen. Bakun rata eroaa monilla tavoilla MM-sarjan muista radoista.

”Katsotaan nyt millaiset pidot löydämme. Niistä riippuu aina, miten mukavalta ajaminen katuradalla tuntuu”, Räikkönen sanoi.

Hän ei tehnyt numeroa katuradan kapeudesta, vaikka se voi osaltaan asettaa rajoituksensa hyvän aika-ajokierroksen tekemiseen.

”Rata on kapea, mutta ei se mielestäni muuta mitään sen suhteen, saammeko puhtaan kierroksen vai emme. Rata on hyvin pitkä, ja katuradoilla pituus auttaa aina, kun pystyy jättämään sopivat raot autojen välille. Silloin on helpompi tehdä puhdas kierros”, Räikkönen korosti.

Monacossa ja Montrealissa Räikkösellä on ollut vaikeuksia niin aika-ajossa kuin kisassa.

”Meidän täytyy hoitaa hommat paremmin. Monaco oli mitä oli, eikä viime kisakaan ollut helppo. Sijoitus ei ollut, mitä haimme, mutta saimme sentään jotakin. Meidän on pidettävä huoli, että autot on sellainen kuin haluan, ja meidän on saatava renkaat toimimaan. Silloin voi olla varma, että kaikki on ok.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!