Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juoksijalupaus Alisa Vainio yllättäen mukana Jukolassa – oli ehdolla yön avausosuudelle ulkomaisessa joukkueessa

Urheilu
 
Ari Nakari
Alisa Vainio on kärsinyt talven aikana jalkavaivoista.
Alisa Vainio on kärsinyt talven aikana jalkavaivoista. Kuva: Ari Nakari

Lappeenranta. Jukolan viestissä on perinteisesti mukana monia tuttuja muitten lajien urheilijoita, esimerkiksi hiihtäjiä.

HS:n tietojen mukaan tänä vuonna Lappee-Jukolassa tulokkaisiin kuuluu 18-vuotias juoksijalupaus Alisa Vainio.

Lappeenrantalainen Vainio oli innostunut mahdollisuudesta ja harkitsi pitkään ihan suunnistamista mutta päätti lopulta tyytyä huoltajan rooliin.

Vaikka Vainion kokemus suunnistamisesta on toistaiseksi melko ohutta, hänelle oli tarjolla avausosuus pääasiassa nuorten MM-kisoihin tähtäävistä amerikkalaisista koostuvassa OUSA-joukkueessa (Orienteering USA).

Kyse oli siis seitsemän osuutta käsittävästä Jukolan viestistä eikä naisten Venlojen viestistä. Jukolan viestissä on nykyään yhä enemmän sekajoukkueita.

Jukolan avausosuus alkaa lauantaina kello 23 ja on pituudeltaan linnuntietä mitattuna 10,6 kilometriä. Aurinko laskee tuolloin klo 22.47.

Se olisi ollut Vainion kokemuksella haastava urakka otsalampun kanssa, vaikka hän onkin tottunut juoksemaan myös metsässä.

Mutta mitä tekemistä Vainiolla on amerikkalaisen joukkueen kanssa?

Joukkueessa suunnistaa Suomessa asuva Anton Salmenkylä, jolla on sekä Suomen että Yhdysvaltojen kansalaisuus.

Salmenkylä ja Vainio ovat harjoitelleet välillä yhdessä. Salmenkylä edustaa Suomessa Helsingin Suunnistajia, mutta nuorten MM-kisoissa Sveitsissä heinäkuussa hän on mukana amerikkalaisena.

OUSA-joukkue on leireillyt alkuviikon Espoossa Solvallan urheiluopistolla ja jatkaa samoissa merkeissä Jukola-viikonlopun jälkeen Tampereen seudulla, jossa pidetään nuorten MM-kisat ensi kesänä.

Viime syksynä Vainio alitti 17-vuotiaana maratonilla Rion olympiarajan. Hän ei kuitenkaan pääse olympiamaratonille, koska ikä ei riitä.

Huhtikuussa Vainio kertoi harjoitelleensa talven aikana liikaa – kivuista ja vammoista huolimatta. Hän myönsi sortuneensa tyhmyyteen.

Tuloksena oli muun muassa kaksi rasitusmurtumaa

Korvaavana harjoitteluna hän muun muassa ui ja oppi nauttimaan siitä. Sen myötä syntyi ajatus triathlonista.

Kolme viikkoa sitten Vainio ilmoitti jättävänsä heinäkuun EM-kisat Amsterdamissa väliin, koska ei ole mielestään riittävän hyvässä kunnossa.

Vainio oli jo valittu EM-kisojen 10 000 metrin juoksuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!